Якщо ви фанат гарбузового лате, гарбузового пирога або гарбузових кексів, до копілки улюблених рецептів додасте ще й гарбузове різотто. Якщо ж до гарбуза байдужі, після цієї страви він буде з’являтися час від часу у вашому меню.
Інгредієнти на 2 порції:
150 г рису арборіо
300 г сирого гарбуза
1 цибуля (в ідеалі – шалот)
70 мл коньяку
400 мл овочевого або курячого бульйону
50-70 г вершкового масла
50-70 г пармезану
80 г сиру з блакитною пліснявою (дорблю)
1г (маленька дрібка) шафрану
Гарбуз порізати скибочками. Змастити трохи оливковою олією, посипати сіллю і перцем. Можна додати сюди також спецій типу кардамон, трохи кориці, чебрець, розмарин – на ваш смак.
Запікати в розігрітій до 180°С духовці 20-30 хвилин.
Дістати з духовки і нарізати маленькими кубиками.
Шафран замочити в 50 мл окропу. Обсмажити на сковороді дрібно порізану цибулю. Як тільки цибуля стане м'якою та прозорою, додати рис. Обсмажити все разом, помішуючи.
Коли рис трохи підсмажиться, влити коньяк. Дати алкоголю випаруватися протягом кількох хвилин.
Додати в сковороду черпак бульйону і помішувати дерев'яною лопаткою, поки бульйон не випарується. Долити ще 1-2 черпаки бульйону і повторювати процес, поки рис не стане практично аль-денте (трохи твердий усередині).
Додати в сковорідку кубики гарбуза і шафран з водою, в якій він вимочувався. Акуратно все перемішати, додати вершкове масло, тертий пармезан і сир із блакитною пліснявою. Ретельно вимішати. Якщо виходить надто густо, підлити ще трохи бульйону.
Викласти на тарілки, посипати дорблю, що залишився, пармезаном і свіжозмеленим перцем.
Вас це може зацікавити: Рецепт гарбузового супу з пастою том-ям і кокосовим молоком