Чоловік щодня пив енергетики впродовж 20 років і ледь не помер: відновлюватися доведеться два роки

Усі ми чули про те, що енергетики шкідливі, але мало хто надає цьому значення. Британець Енді Хеммонд тепер точно знає, що це – зло.

Енді Хеммонд підсів на енергетичні напої в 15 років – каже, тоді йому здавалося, що так роблять круті хлопці. Згодом призвичаївся і почав пити постійно.

Починав з однієї-двох банок на день. З часом дозу збільшив – до трьох-чотирьох. Зрештою зупинився на чотирьох банках 500 мл.

Після 30 років йому почали докучати інфекційні захворювання. Періодично у сечі спостерігав кров. Проте і це не стало для нього серйозним дзвіночком. Аж поки одного разу він не втратив свідомість.

Енді госпіталізували, провели обстеження і виявили камінь у нирках розміром чотири міліметри. Саме через нього чоловік періодично відчував сильний біль.

Лікарі пояснили, що камені в нирках зазвичай утворюються в результаті накопичення в організмі кальцію, аміаку або сечової кислоти. Основний «будівельний» матеріал –кальцій та оксалат, які містяться в багатьох напоях з кофеїном. Оскільки камені можуть стати причиною сепсису, лікарі вважають, що вони могли вбити Енді за лічені години.

Біль був настільки нестепним, що чоловікові вставили стент між нирками та сечовим міхуром, аби полегшити сечовипускання. На черзі – операція з видалення каменю. Але й після цього до повного вирішення проблем буде далеко, адже в нирках виявлено ряд інфекцій. Тому для повного одужування Енді потрібно від шести місяців до двох років.

Звісно ж, після таких страждань про енергетичні напої він не хоче й згадувати. Каже, що хвороба відкрила йому очі: 

«У мене двоє дітей, а мене чуть не вбила ниркова інфекція. Я щасливчик, бо досі живий».

Тепер Енді п’є воду й правильно харчується. Й дуже журиться, коли бачить молодих людей з банками енергетиків.

Раніше ми розповідали: 6 корисних для здоров’я продуктів, які можуть замінити енергетики та каву: підбадьорять і підвищать тонус

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист