Чим більше часу виділятимете на тренування, тим повільніше будете худнути: вчені зробили несподіване відкриття

Данські вчені зясували: для того, щоб ефективно худнути, не достатньо регулярно відвідувати спортзал. Потрібно рухатися постійно. Чим вища загальна фізична активність, тим швидше вдасться набути бажаної форми.

Науковці з копенгагенського університету проаналізували 24 дослідження, які вивчали рівень щоденної фізичної активності людей до та під час участі в різних типах структурованих режимів вправ (іншими словами – тренувань). І дійшли висновку, що  людина, яка багато часу приділяє тренуванням, схильна уникати інших, неструктурованих повсякденних фізичних дій (наприклад, підйом сходами, прогулянка).

Це зниження щоденної активності призводить до того, що втрачається на 22% менше ваги, ніж очікувалося від програми тренувань.

Теоретично фізичні вправи повинні призвести до дефіциту енергії, а далі – до втрати ваги. Але на практиці це не зовсім так.

Вчені припускають, що відбувається так зване компенсаторне заміщення навантаження. Після фізичних вправ з’являється втома, яка змушує більше часу відпочивати у

 сидячому чи лежачому положенні – це свого роду винагорода за тренування.

Окрім того, після серйозного навантаження у спортзалі людина більше їсть.

«Структуровані вправи мають свої плюси, оскільки допомагають організовують наш час і розбавити рутину. Але якщо це єдиний варіант фізичної активності, його може бути замало», – вважає Едвард Фаррелл, фахівець зі спортивної терапії.  

На його думку, важливо залишатися активним навіть під час «простою»:

«Тіло краще відреагує на структуровані вправи і випадкові дії – такі, як прогулянки та їзда на велосипеді, – які доповнюють наш день. Якщо ми припинимо вести активний спосіб життя протягом дня, метаболізм після тренування може досягти піку, а потім сповільнитися, не забезпечивши найбільш продуктивних витрат енергії».  

Людям, які прагнуть схуднути, науковці радять дбати про свою фізичну активність навіть після виконання фізичних вправ. Її може забезпечити вигул собаки, їзда на роботу на велосипеді або стояння за столом на робочому місці.

Вас це може зацікавити: Вчені зясували, чи є сенс займатися спортом тільки на вихідних

Чи варто жертвувати сном заради тренування: що кажуть лікарі

З коханою людиною чи окремо: вчені зясували, коли заняття спортом набагато ефективніші

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист