Вчені з’ясували, чи є сенс займатися спортом тільки на вихідних

Тільки регулярні тренування дають результат – люблять повторювати фітнес-тренери. Але вчені довели: навіть якщо час зайнятися спортом є тільки на вихідних, це дуже круто.

Для  багатьох людей тренування протягом тижня через надмірну зайнятість – розкіш. Тому вони намагаються відірватися у спортзалі у вихідні. Але вважають, що цього однак недостатньо – особливо якщо порівнювати себе з тими, хто може тренуватися й у будні.

Однак китайські вчені запевняють: це помилкове сприйняття ситуації. Їхню точку зору підтверджує і недавнє дослідження, в якому було задіяно 9600 учасників віком від 20 до 59 років.

Порівнявши дані осіб, які займаються спортом 1-2 рази на тиждень, з тими, хто тренується частіше, науковці дійшли висновку: і в одних, і в інших кількість вісцерального жиру, окружність талії, жирова маса всього тіла та індекс маси тіла нижчі ніж у тих, хто взагалі не займається спортом.

Ліхуа Чжан, науковець у галузі охорони здоров'я з Китайської академії медичних наук, рекомендує на вихідних розбавити тривалі заняття у тренажерній залі їздою на велосипеді, пішим туризмом, бігом чи скелелазінням.

Насправді ж, вважає Беверлі Чанг, доцент кафедри клінічної медицини у Weill Cornell Medicine у Нью-Йорку, будь-яка діяльність краща, ніж її відсутність. Тим більше, що тренування у вихідний день зазвичай інтенсивніші й триваліші.

«Люди повинні вести активний спосіб життя будь-яким способом, який відповідає їхньому способу життя», - каже вона.

Нагадаємо, згідно рекомендацій ВООЗ, доросла людина повинна мати щонайменше 150 хвилин помірної фізичною активністю на тиждень або 75 хвилин – інтенсивної. Це корисно для талії, серця і психічного здоров'я.

Раніше ми писали: Чи варто жертвувати сном заради тренування: що кажуть лікарі

Також писали: З коханою людиною чи окремо: вчені зясували, коли заняття спортом набагато ефективніші

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист