Дієтологи радять регулярно вживати перець чилі.
Перець чилі ми додаємо до страв, коли хочемо гострих відчуттів. Але крім гастрономічної цінності він має цінність для здоров’я.
Дослідження показують, що чилі може бути корисним для серця. Секрет полягає в капсаїцині – сполуці, яка має властивість знижувати рівень холестерину. В людей, які регулярно їдять перець чилі, знижується ризик смерті від серцевих захворювань.
У рамках дослідження вчені протягом 8 років спостерігали за 22 000 осіб. Вони виявили, що люди, які їли перець чилі більше чотирьох разів на тиждень, мали на 30% менше шансів померти від серцевих захворювань, ніж ті, хто рідко або ніколи не їв гострий перець.
В іншому дослідженні науковці проаналізували зведені дані більш ніж про пів мільйона людей, щоб виявити, як споживання гострої їжі (перець чилі, соус чилі) пов’язане з серцево-судинними захворюваннями.
«Результати свідчать про те, що порівняно з людьми, які часто не вживали гостру їжу, регулярні споживачі перцю чилі мали на 12% нижчий ризик смертності від усіх причин. Споживання гострої їжі було пов’язане зі значним зниженням ризику смерті від серцевих захворювань», – кажуть автори дослідження.
Справа в тому, що капсаїцин зменшує запалення, яке може призвести до збільшення рівня холестерину в крові і утворення бляшок на стінках судин. Так починається атеросклероз і серйозні проблеми із серцем.
Також вчені виявили, що капсаїцин може запобігти ожирінню, має протиракові властивості і знімає біль при артриті.
Вас це може зацікавити: 5 спеції до кави, які допоможуть схуднути
Названо дві спеції, які ефективно спалюють жир на животі навіть без дієти