Цей спосіб приготування риби було взято з книги рецептів французької кухні 1968 видання. Простота і відмінний смак – ось головне в цьому рецепті. Бульйон зі скумбрії з насиченим смаком ароматних трав та спецій стане чудовою основою для смачної юшки. А сама скумбрія у холодному вигляді – легка та вишукана закуска.
1 скумбрія
100 мл сухого білого вина
1 цибулина
3 лаврові листи
3-4 шт. молодої картоплі
5-6 зубчиків молодого часнику
1 пучок шпинату
сушена селера, сіль та перець за смаком
Налити воду в каструлю з розрахунку, щоб вона повністю покрила рибу. Влити вино, додати очищену цибулину, сіль, перець, селеру, лавровий лист, варити все разом 30 хвилин.
Опустити скумбрію повністю в киплячий бульйон і варити на повільному вогні 20 хвилин.
Вимкнути вогонь і залишити рибу в бульйоні до повного остигання. Процідити бульйон, а рибу розібрати на частини і видалити кісточки.
Картоплю нарізати брусочками, шпинат добре промити та видалити стебла. Закип'ятити бульйон, додати часник та картоплю і варити до готовності.
Додати шпинат, сіль, спеції і через 2 хвилини вимкнути вогонь.
Подавати, додаючи в кожну тарілку скумбрію.
Вас це може зацікавити: Філе пангасіуса в лимонно-гірчичному соусі, запечене в духовці – простий і смачний рецепт