6 продуктів, які не варто готувати на грилі

На грилі можна приготувати десятки страв. Але деякі не дуже добре смакують, якщо посмажити їх на решітці.

Сезон грилю розпочався. Хтось чекає вихідних, щоб на дачі посмажити смачного м’яса або риби. А той, хто живе в приватному будинку, може щовечора балувати себе різноманітними смаколиками, приготованими на відкритому вогні. Проте кухарі не радять смажити таким чином все, що потрапить під руку. Є ряд продуктів, які на грилі краще не готувати.

Деякі види риби. Взагалі-то риба на грилі виходить дуже смачна. Однак палтус, тріска, тілапія для цього не годяться. Щойно вони почнуть підсмажуватися – розвалюватимуться на шматочки, які падатимуть у вогонь.

Очищені креветки. Швидко готуються і миттєво засихають. Щоб захистити від сильного нагрівання і зневоднення, краще смажити їх у панцирі.

Морські гребінці. Приготування цього виду морепродуктів може стати справжньої катастрофою, коли гребінці почнуть провалитися крізь решітку прямо на вогонь. Цього модна уникнути, якщо нанизати їх на шампур – як шашлички. Але ви не отримаєте очікуваної рум’яної карамелізованої скоринки. Експерти радять готувати їх на сковороді.

Овочі, дрібно або тонко порізані. Деякі з них можна теж нанизати на шампур. Якщо це не вдається зробити, деко чи сковорода вас виручать.

Бекон. Тонкі смужки бекону будуть підступно  провалюватися крізь прутики решітки – це дуже злить. Але навіть крупніші шматочки – не дуже вдалий вибір для грилю. Коли з них почне капати жир, шипіти, шкварчати і не дуже приємно пахнути, вам таке не сподобається.

М'ясо в паніровці. Вам це може здатися класною ідеєю. Однак не варто експериментувати. Більша частина паніровки відшарується від відбивних і залишиться на решітці. Результат – непризентабельна страва і брудний пригорілий  гриль, який доведеться довго мити.

Вас це може зацікавити: 7 помилок, через які м'ясо на грилі виходить сухим, жорстким і несмачним

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист