На грилі можна приготувати десятки страв. Але деякі не дуже добре смакують, якщо посмажити їх на решітці.
Сезон грилю розпочався. Хтось чекає вихідних, щоб на дачі посмажити смачного м’яса або риби. А той, хто живе в приватному будинку, може щовечора балувати себе різноманітними смаколиками, приготованими на відкритому вогні. Проте кухарі не радять смажити таким чином все, що потрапить під руку. Є ряд продуктів, які на грилі краще не готувати.
Деякі види риби. Взагалі-то риба на грилі виходить дуже смачна. Однак палтус, тріска, тілапія для цього не годяться. Щойно вони почнуть підсмажуватися – розвалюватимуться на шматочки, які падатимуть у вогонь.
Очищені креветки. Швидко готуються і миттєво засихають. Щоб захистити від сильного нагрівання і зневоднення, краще смажити їх у панцирі.
Морські гребінці. Приготування цього виду морепродуктів може стати справжньої катастрофою, коли гребінці почнуть провалитися крізь решітку прямо на вогонь. Цього модна уникнути, якщо нанизати їх на шампур – як шашлички. Але ви не отримаєте очікуваної рум’яної карамелізованої скоринки. Експерти радять готувати їх на сковороді.
Овочі, дрібно або тонко порізані. Деякі з них можна теж нанизати на шампур. Якщо це не вдається зробити, деко чи сковорода вас виручать.
Бекон. Тонкі смужки бекону будуть підступно провалюватися крізь прутики решітки – це дуже злить. Але навіть крупніші шматочки – не дуже вдалий вибір для грилю. Коли з них почне капати жир, шипіти, шкварчати і не дуже приємно пахнути, вам таке не сподобається.
М'ясо в паніровці. Вам це може здатися класною ідеєю. Однак не варто експериментувати. Більша частина паніровки відшарується від відбивних і залишиться на решітці. Результат – непризентабельна страва і брудний пригорілий гриль, який доведеться довго мити.
Вас це може зацікавити: 7 помилок, через які м'ясо на грилі виходить сухим, жорстким і несмачним