Для оптимальної роботи мозку, гарної пам’яті та психічного благополуччя фахівці радять відмовитися від деяких продуктів.
Булочки з корицею. Це дуже смачно, але зовсім некорисно, пише She Finds. Причина – в комбінації глютен-жир-цукор: вони шкідливі не тільки для кишечника, але й для мозку, вважає доктор Хізер Сендісон, експерт із профілактики хвороби Альцгеймера. Високий вміст цукру може призвести до запалення. Глютен і нездорові жири, якщо їх споживати у великій кількості, сприяють зниженню когнітивних функцій.
Макаронні вироби. Вуглеводи – вороги талії. Але не менш згубно вони впливають на мозок. Зерно, з якого виготовлені макарони, може бути оброблене гліфосатом – гербіцидом, дуже токсичним для нервової системи. Те саме стосується й хліба.
Дієтичні газовані напої. Не варто заспокоювати себе словом «дієтична», п’ючи колу. Хоча вона містить менше калорій, штучні підсолоджувачі та інші шкідливі інгредієнти можуть негативно вплинути на здоров’я мозку. «Більшість дієтичних газованих напоїв підсолоджені аспартамом, який має здатність змінювати кишковий міробіом і підвищує ризик діабету 2 типу», – пояснію мікробіолог Роберт Лав. Як відомо, кишечник безпосередньо пов’язаний з роботобо мозку. А діабету збільшує ризик хвороби Альцгеймера.
Популярні види рослинної олії. Соняшникова та кукурудзяна олія – джерело шкідливих жирів, які можуть викликати запалення в організмі. В тому числі, і запалення мозку. Не викликає довіри в експертів і рапсова олія. Тому вони радять відмовитися від них на користь оливкової.
Вас це може зацікавити: Що з’їсти для покращення пам’яті: 7 продуктів, які стимулюють роботу мозку