З якого молока виходять найсмачніші млинці

У приготуванні млинців значення мають не тільки пропорції продуктів. Їхня якість теж не на останньому місці. Навіть жирність і вид молоко грають свою  роль.

У кожної господині свій рецепт млинців, вивірених роками. Пропорції можуть відрізнятися так само, як і склад – хтось додає в тісто мінералку, комусь подобається покласти туди кілька ложок крохмалю. Але основа – це яйця, борошно і молоко.

Однак професійні кухарі наголошують: результат може відрізнятися в залежності від того, яке молоко ви візьмете.

Знежирене (вміст жиру менше 1%). Улюблений варіант тих, хто дотримується дієти і рахує калорії. Таке молоко  зменшить калорійність млинців і при цьому не вплине на їхні смакові якості. А от на текстуру – так: вони виходять досить тугими.  

З низьким вмістом жиру (1-2 %). Таке молоко теж економить калорії. Воно має достатню кількість жиру для поліпшення текстури. Але відчуття того, що млинці трохи «гумові», залишається. 

З середнім вмістом жиру (2,5%). Його вживають і готують на ньому найчастіше. На ньому млинці виходять дуже ніжними.

Незбиране молоко (3,5% жиру). Жир сприяє рівномірному розподілу тепла, тому млинці виходять надзвичайно апетитними і золотистими. А ще вони дуже ніжні на смак в мають оксамитову текстуру. Кулінарні експерти стверджують, що саме такі млинці найсмачніші. До речі, деякі шефи радять взагалі використовувати розведені водою жирні вершки. Але це калорійна бомба.

Рослинне молоко – кокосове, мигдалеве, соєве – теж годиться для млинців. Це оптимальний варіант для людей, які страждають від непереносимості лактози. Таке молоко додає страві приємного легкого присмаку. 

Але варто зважити, що мигдалеве потребуватиме трохи більше борошна, ніж вказано в рецепті. Кокосове – навпаки – доведеться трохи розбавляти водою, оскільки воно надто густе. А на соєвому млинці вийдуть трохи тугуватими.

Вас це може зацікавити: Готуємось до Масляної: 8 помилок, які можуть зіпсувати ваші ідеальні млинці

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист