Яка помилка при заварюванні чаю позбавляє його насиченого смаку і корисних властивостей

З настанням холодів чай на нашому столі зявляється набагато частіше. Ми готуємо цей напій, щоб зігрітися, а якщо застудилися – щоб підлікуватися. Але у більшості випадків втрачаємо частину його смакових та лікувальних якостей, тому що під час заварювання припускаємось однієї помилки.

Аромат чаю поширюється відразу ж, щойно його залили окропом. Він може бути ледь помітним, а може бути навпаки дуже відчутним – це залежить від сорту. Так про себе заявляють ефірні олії, що містяться в листі та квітах чаю. Під дією високої  температури вони вивільняються і переходять у воду, забезпечуючи напою не тільки смак, але й цілющий ефект.

Але проблема в тому, що ефірні масла леткі. У воді вони не затримуються надовго – підіймаються разом з парою і вивітрюються. Після цього смак чаю стає менш інтенсивним. Його лікувальний ефект теж втрачається.

Саме тому відразу після того, як залили чай окропом, експерти радять накривати його.

Особливо дотримуватися цього правила потрібно, коли йдеться про трав’яні чаї – в них ефірної олії набагато більше, ніж у фруктових.

Якщо ви заварюєте в чайничку, нічого вигадувати не потрібно – просто накрийте його кришечкою.

Якщо ж готуєте чай безпосередньо в чашці, використайте для цього  блюдце. Потім в нього можна буде покласти використаний чайний пакетик. Або смаколики – печиво, цукерки чи тістечко.

До речі, такий спосіб заварювання має додаткові плюси: ваш напій буде насиченішим та ароматнішим і довше залишається теплим.

Вас це може зацікавити: Як не можна заварювати чай з імбиром, щоб не втрачав лікувальний ефект

Яку їжу ніколи не можна запивати чаєм та кавою, – пояснення дієтолога

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист