Яку їжу дієтологи ніколи не радять запивати чаєм

Поїсти і запити чашкою чаю або кави – звична для більшості людей справа. Однак вживання цих напоїв з певними продуктами може спричинити дефіцит поживних елементів в організмі і серйозні проблеми зі здоровям.

Фармацевт та дієтолог Дебора Грейсон розповіла The Mirror, що призвести до нестачі поживних елементів в організмі може, зокрема, поєднання чаю чи кави з червоним м’ясом або листовою зеленню.

Зокрема, відомо, що хімічні речовини в цих напоях перешкоджають засвоєнню організмом заліза. Між тим воно життєво важливе для транспортування кисню по тілу, що дає нам енергію та зміцнює імунну систему.

Якщо постійно пити чай та каву під час їжі, може виникнути анемія (особливо небезпечною ця звичкам може бути для жінок, у яких є менструальні періоди). Симптоми анемії включають сильне виснаження, випадіння волосся та постійні інфекції. 

До списку продуктів, які краще не вживати з чаєм та кавою, входять стейк, ростбіф, шпинат, броколі, білокачанна капуста тощо.

Окрім заліза, чай може блокувати засвоєння поліфенолів із фруктів, овочів та спецій. Між тим, поліфеноли – це наш захист від запалення.

Численні дослідження показали: і чай, і каву не можна вживати за годину до їжі і впродовж години після трапези.

Вас це може зацікавити: Стало відомо, чому після 15.00 не можна пити чай

Як зробити улюблену каву кориснішою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист