Як не можна заварювати чай з імбиром, щоб не втрачав лікувальний ефект

Весною і влітку імбирний чай не дуже затребуваний. Зате восени і взимку, коли кожен намагається всіма способами захиститися від застуди, він знову на піку популярності. Якщо тільки правильно його заварити.

Імбир багатий вітаміном С, залізом, кальцієм і калієм. Він містить важливі для організму ефірні олії, а також речовину гінгерол, яка має антибактеріальний ефект і може перешкоджати розмноженню вірусів. Чай з імбиром має такі самі властивості, а отже здатен активізувати імунітет і допомогти при застуді.

Однак щоб отримати від нього максимальну користь, варто не допустити кількох суттєвих помилок, пише FitForFun

Не чистіть корінь імбиру. У шкірці також містяться цінні інгредієнти, тому очищати її не варто. Просто ретельно вимийте корінець, а якщо він сильний брудний – скористайтеся щіткою. І шукайте завжди органічний продукт – у ньому корисних ефірних масел набагато більше.

Не нарізайте імбир заздалегідь. Порядок приготування чаю такий: спочатку кип’ятите воду, потім нарізаєте імбир. Якщо зробити навпаки, корінець втратить частину поживних речовин, поки потрапить у чашку з окропом. На 1 склянку чаю досить половини столової ложки подрібненого імбиру. Для смаку можна додати пів чайної ложки меду і трішки соку лимону або лайму.

Не використовуйте занадто гарячу або холодну воду. За словами експертів, для того, щоб імбир віддав напою максимум ефірних олій, воду слід вимикати, щойно почнуть підійматися вгору перші бульбашки повітря.

Не настоюйте імбирний чай надто довго. 5 хвилин – і можна пити. Якщо любите гостріший смак, дайте настоятися 10 хвилин.

Вас це може зацікавити: З чим пити чай, щоб швидше схуднути

Вчені назвали популярну спецію, яка впливає на чоловіків, як віагра

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист