Як приготувати заморожений лосось, не розморожуючи його – запам’ятайте цей геніальний спосіб

Запланувати на обід чи вечерю мясо або рибу і за пів години зрозуміти, що забули дістати продукт з морозилки – класична ситуація. Якщо в меню мав бути лосось, не потрібно терміново міняти плани. Є один трюк, завдяки якому все встигнете.

Замороженій рибі потрібен час, щоб розмерзнутися. Але якщо його немає? Сім’я вже зголодніла і готова сісти до столу хоч зараз… Зазвичай у такій ситуації доводиться готувати на швидку руку з  того, що є в холодильнику. Але не цього разу. Користувач Кеті Лі Бігель поділилася в Instagram, як вона виходить з такої ситуації, і вам цей спосіб може теж підійти.

Кеті радить готувати лосося… прямо з морозилки.

Перше, що потрібно зробити, розігріти духовку до 230°С.

Деко застелити пергаментом, викласти на нього рибу і запікати впродовж 8 хвилин. Рідину, яка з неї за цей час натече, потрібно злити. Тільки після того, як риба остаточно розмерзнеться, її можна солити і додавати улюблені спеції.

Коли все буде готово, поставте рибу знову в духовку – тепер вже хвилин на 10. Взагалі орієнтуватися потрібно на товщину шматочків. Якщо вони досить тонкі, встигнуть гарно просмажитися  і зарум’янитися навіть швидше. Якщо товсті, приготування може зайняти більше часу – до 15 хвилин.

Наступного разу не забувайте завчасно розморозити продукти. Але раптом що – тепер ви знаєте, що вихід є.

Вас це може зацікавити: Як приготувати ідеальний лосось із хрусткою шкіркою: 5 важливих правил

Як розморозити мясо, поки гості пють чай

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист