Як розморозити м’ясо, поки гості п’ють чай

Шеф-кухарі кажуть, що найправильніший спосіб розморозки м’яса – в холодильнику. Але що робити, якщо забули дістати завчасно або гості на порозі, а у вас нічим пригостити? Розморожувати екстреним способом.

Справді, є такі способи розморожування м’яса, що поки ви почастуєте гостей кавою з тістечком, вже можна й стейки смажити.

У мікрохвильовці (10-15 хвилин)

М'ясо покладіть на тарілку, поставте у мікрохвильовку і виставте режим «розморожування». Часу може знадобитися більше або менше – в залежності від розміру шматка. Тому потрібно перевіряти час від часу. Мінус – зверху може розтанути, а всередині бути мерзлим.

В оцтовій воді (15-20 хвилин)

Секрет у тому, що кислота піднімає температуру м’яса, і процес розморожування прискорюється. Налийте в ємність теплу воду, додайте оцет (2 ст. л. на 1 л води). Покладіть у розчин м'ясо. Періодично перевертайте його, щоб воно добре просочилося. Коли розморозиться, добре промийте у проточній воді. В цього способу теж є мінус: м’ясо вбирає воду і має оцтовий запах. 

У солоній воді (20-25 хвилин)

В миску налийте теплої води, додайте солі (з розрахунку 3 ст. л. на 1 л води) і розмішайте, щоб вона повністю розчинилася. Покладіть заморожене м'ясо і залиште на 15-20 хвилин. Зазвичай за цей час воно розмерзається. Плюс такого способу – сіль перешкоджає появі бактерій. Мінус – м’ясо вбирає воду і міняє свою структуру. 

У холодній воді (1 година)

Просто покладіть м'ясо у водонепроникний пакет із застібкою і зануріть у ємність з холодною водою. Зверху поставте якийсь гніт, щоб пакет не спливав. Воду слід періодично міняти, щоб не була теплою. 

А от розморожувати м’ясо при кімнатній температурі експерти не радять – на ньому дуже швидко починають розмножуватися бактерії.  

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист