Якщо вам захотілося приготувати оригінальну пісну страву, спрінг роли будуть дуже доречними.
Рисові листи для спрінг-ролів
1 морквина
1 огірок
100 г червоної капусти
3-4 крабові палички або м'ясо краба
листя салату
кунжут
Для соусу:
50 г арахісової олії (або будь-якої)
1 лайм
2 ст. л. соусу хойсин
1 ч. л. соусу шрирача майо
2-4 ст. л. гарячої води
Огірок розрізати вздовж навпіл та видалити насіння, нарізати тонкою соломкою. Моркву та капусту теж соломкою. Крабові палички чи м'ясо краба розібрати на волокна.
Рисову локшину приготувати згідно з інструкцією на упаковці, відкинути на друшляк і дати воді повністю стекти.
Для соусу змішати арахісове масло з гарячою водою до однорідного стану, ввести соус хойсин, соус шрирача майо та сік лайма, якщо потрібно додати води – густоту соусу регулюйте на свій смак.
Добре змочити рисовий листок водою, викласти на обробну дошку. Довільно викласти зверху невеликими порціями листок салату, моркву, огірок, червону капусту, крабові палички або крабове м'ясо і трохи рисової локшини. Згорнути рулетом. Посипати кунжутом, при бажанні розрізати роли на дві частини. Подати з арахісовим соусом.
Вас це може зацікавити: Салат із кальмарів з каперсами – легкий і оригінальний