Кальмари, яйця, відварена морква, горошок та трохи каперсів чудово поєднуються в одній страві. Для святкової подачі радимо заправити салат майонезом, але можна вибрати і полегшений варіант – з йогурту з баварською гірчицею. Якщо замість моркви додати запечений гарбуз, отримаєте абсолютно новий смак.
300 г очищених кальмарів
1 морква
3 яйця
1 банка консервованого горошку
100 г йогурту
15 г баварської гірчиці
1/2 ч. л. меду
1 ст. л. лимонного соку
сіль, каперси, мелений перець, зелень за смаком
Кальмари опустити в киплячу воду на 2 хвилини, дати стекти воді та нарізати соломкою.
Яйця і моркву заздалегідь відварити як на олів'є. Моркву нарізати кубиками, два яйця – великими шматочками, одне – вздовж на четвертини для прикраси.
З'єднати йогурт з баварською гірчицею, медом та соком лимона, за смаком додати сіль.
З'єднати кальмари, два яйця, моркву та горошок, приправити соусом та меленим перцем.
Викласти в салатник, прикрасити четвертинками яйця та каперсами. Смачного!
Вас це може зацікавити: Як приготувати весняний салат з картоплею