Одна поширена помилка здатна зіпсувати макарони. Прийшов час її виправити.
Господині обожнюють макарони, тому що готуються вони максимально легко і швидко. Додати до них соус – і оригінальна страва готова. Наступного разу новий соус, і страва здається абсолютно іншою.
Але отримати такий вибуховий ефект можна тільки за умови, якщо у вас вийшли правильні макарони: не переварені, не тверді, а головне – не злипаються.
Однак часто очікування і реальність не співпадають – на виході отримуємо липку масу. У більшості випадків це пов'язано з типовою помилкою, якої більшість господинь припускається, готуючи пасту: додає під час варіння олію.
Вважається, що цей кулінарний трюк запобігає злипанню. Однак професійні кулінари закликають припинити вірити у цей міф.
Олія просто плаває на воді. А коли її зливаєте, покриває макарони. Все, чого можна завдяки цьому добитися, - вона заважає макаронам нормально поєднатися з соусом.
Як зварити ідеальні макарони, які не злипаються? Шеф-кухар Штеффен Хенслер радить готувати їх рівно стільки хвилин, як вказано на пакуванні, і періодично помішувати.
Але головне правило – готувати у великій ємності і наливати для варіння достатню кількість води: на 100 г макаронів – 500 мл.
Справа в тому, що в процесі термічної обробки крохмаль з макаронів розчиняється у воді. Якщо рідини було надто мало, він перетворює її на в'язку масу. І макарони починають злипатися.