Відмовтеся від цих двох популярних продуктів – і проживете на 10 років довше: нове дослідження

За статистикою через захворювання, спричинені нездоровим харчуванням, у Великій Британії щороку помирає понад 75 000 осіб. Щоб змінити ситуацію, достатньо виключити з раціону два продукти.  

Науковці з університету Бергена в Норвегії з'ясували, що більшість прихильників  нездорового харчування вживає багато переробленого м'яса, яєць, рафінованих зерен та підсолоджених газованих напоїв. При цьому мало їсть овочів, фруктів, цільнозернових продуктів і горіхів – саме ці продукти сприяють довголіттю.

Вчені дійшли висновку, що відмова від шкідливого харчування в середньому може продовжити життя до 10 років. За словами дослідників, перехід на дієту довголіття в 40 років пов'язується із збільшенням тривалості життя на 10,8 року для чоловіків та на 10,4 року для жінок.

Якщо перехід від нездорових моделей харчування до дієтичних відбувається в 70 років, розраховувати можна на 4-5 додаткових років житя.

За словами дослідників, найбільший «приріст» тривалості життя дає відмова від солодких газованих напоїв та переробленого м'яса (ковбаса й бекон).

Особливо небезпечним вважається бекон. Справа в тому, що після 40 років метаболічні процеси в організмі уповільнюються, поліненасичені жири з бекону не засвоюються повністю, що сприяє збільшенню ваги. Консерванти (завдяки ним  бекон довго не псується), та  канцерогени, які виділяються під час жарки, можуть порушувати роботу шлунково-кишкового тракту і підвищувати рівень онкологічних захворювань. А високий вміст солі та натрію сприяє підвищенню артеріального тиску, провокує інсульт та серцеву недостатність.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист