Від яких продуктів слід відмовитися, якщо приймаєте антидепресанти

Більшість лікарських засобів не сумісні з алкоголем. Але коли йдеться про препарати  від депресії, список заборонених продуктів харчування спиртним не обмежується. Адже деякі з них можуть у цей період зашкодити організму.

Життя останнім часом дуже бентежне, справитися зі своїми тривогами власними зусиллями вдається не завжди. На допомогу приходять антидепресанти.

Призначати їх повинен лише лікар. Він же має попередити про те, що ці ліки «конфліктують» з деякими продуктами харчування. А отже доведеться на деякий час підкорегувати своє меню.

Якщо лікар призначив антидепресанти, що містять інгібітори моноаміноксидази, з раціону слід виключити квашені продукти та продукти бродіння (включаючи соєвий соус), печінку, родзинки, інжир, сири з пліснявою та витримані сири.

Загалом слід максимально скоротити вживання молочних продуктів – особливо сметани та йогурту. Інакше існує ризик підвищення артеріального тиску.

Доведеться відмовляти собі в бананах і всіх продуктах з високим вмістом калію, якщо не хочете страждати від головного болю. А також від авокадо, копченостей і навіть шоколаду.

Це тимчасові незручності. З ними можна змиритися, якщо хочете, щоб антидепресанти приносили вам тільки користь.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист