Вчені з’ясували, що хвороба Альцгеймера може передаватися

Виявляється, нейродегенеративне захворювання здатне передаватися через заборонені інєкції.

Альцгеймера – страшне захворювання, яке повністю змінює життя людини. Воно проявляється у порушенні когнітивних здібностей і не лікується. Як правило, починається після 60 років. Серед причин – спадковий фактор, наявність атеросклерозу, вплив токсичних речовин, специфічна реакція імунітету тощо. Проте нове дослідження вчених з Університетського коледжу Лондона виявило, що захворювання може передаватися.

До такого висновку науковці прийшли, обстеживши вісьмох пацієнтів, які в дитинстві пройшли процедури лікування низькорослості.

До 1985 року у Великій Британії діти з низькорослістю отримували ін'єкцій гормону росту (c-hGH), який вилучався з мозку померлих.

Цю процедуру пройшло майже 1850 дітей, поки її не заборонили. Причина заборони була вагомою. У багатьох з тих, хто отримав гормон росту, виявили  нейродегенеративне захворювання Крейтцфельда-Якоба, яке виключає отримані від трупів пріони. Пріони – неправильно згорнуті білки, які знаходяться у мозку. Зазвичай вони виникають без причин, однак можуть передаватися через заражений мозок.

Досліджуючи мозок пацієнта з хворобою Крейтцфельда-Якоба, що недавно помер, науковці виявили ознаки і хвороби Альцгеймера – патологію амілоїдних білків. Вони схиляються до думки, що два нейродегенеративних захворювання і раніше могли паралельно розвиватися. Але одна хвороба маскувала іншу.

Після цього було досліджено ще вісім пацієнтів, які раніше отримували гормон росту. У п'ятьох із них діагностовано ранню хворобу Альцгеймера – у віці 38-55 років. Оскільки спадковий фактор було виключено, все вказувало на те, що це нетипова форма захворювання – вона передалася разом з амілоїдними білками.

Вчені запевняють, що сучасні клінічні процедури не можуть сприяти інфікуванню хвороби Альцгеймера через ін’єкції. Але нові знання можуть допомогти в пошуках методів її лікування.

Раніше ми писали про те, люди з якою групою крові схильні до інсульту і недоумства, а які – до алкоголізму

А також про те, які захворювання можуть маскуватися за втомою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист