Люди з якою групою крові схильні до інсульту і недоумства, а які – до алкоголізму: перевірте, чи ви не в групі ризику

Вчені з Гарвардського університету провели дослідження і виявили, що деякі групи крові просто притягують до себе конкретні хвороби.

Науковці проаналізували стан здоров'я майже 90 тис. осіб 30-75 років. І виявили, що інсульти на 26% частіше трапляються у людей із четвертою негативною групою крові,  ніж у інших.

У людей з цією групою крові зазвичай все непросто з батьківством: їм важко зачати дитину. А якщо вдається, народжуються, як правило, хлопчики – шанси мати дочку майже нульові.

Жінкам частіше, ніж іншим, діагностують онкологічні захворювання.

Також саме у власників четвертої  групи крові спостерігаються зміни в діяльності мозку, які призводять до проблем з мисленням, деменції та недоумства.

Дослідники відзначають, що негативний резус-фактор посилює ситуацію. Але, на щастя, четверта група крові вважається рідкісною – її мають максимум 8% на планеті. І переважна більшість «носіїв» проживає на азіатському та африканському континентах.

Третя та друга група крові дуже схожі. Вчені пов’язують їх схильністю до інсультів та утворення тромбів, до цукрового діабету 2 типу та онкологічних захворювань. 

Людям з першою групою крові пощастило найбільше: у них найміцніше здоров’я, серед них найбільше довгожителів. Їхні «найвразливіші місця» – виразкові хвороби та схильність до алкоголізму.

Раніше ми розповідали про захворювання, які можуть маскуватися за втомою

А також про те чому застуда та COVID-19 бояться золотого молока

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист