Горіхи – це смачний перекус і чудове доповненням до дієти, багате на корисні жири. Є в них ще один великий плюс. Регулярне вживання допоможе організму правильно функціонувати й боротися з деякими проблемами зі здоров’ям.
Горіхи – майже ідеальний продукт. Їх можна скрізь носити з собою, і це не викликає складнощів. Невелика кількість здатна наситити організм. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і доповненням до основної. Містять необхідні для організму омега-3, омега-9, лінолеву та арахідонову кислоти. Завдяки своїм властивостям корисні при певних захворюваннях
Серцево-судинні захворювання. Численні дослідження пов’язують споживання горіхів із меншим ризиком серцевого нападу. Вони нормалізують артеріальний тиск, сприяють зменшенню вісцерального жиру, рівня поганого холестерину і тригліцеридів (це запасне джерело енергії в організмі, надлишок якого перетворюється на жирову тканину). Жменя горіхів на день поповнить запас жирних кислот і покращить роботу серцевого м'яза. Особливо корисні волоські та кедрові горіхи, мигдаль, кеш’ю, фундук.
Закреп. Горіхи – джерело клітковини. Вона запобігає закрепам, покращує здоров’я кишечника та знижує засвоєння калорій. Не дивно, що попри високу калорійність їх часто рекомендують, навіть коли потрібно схуднути. Перш за все – фундук.
Протизапальні властивості. У певному сенсі запалення – це позитивна властивість організму, який в такий спосіб стримує атаку вірусів та бактерій. Втім, якщо воно хронічне, має руйнівну дію і збільшує ризик захворювання. Вживання горіхів може зменшити це запалення. Особливо це стосується людей із діабетом та захворюванням нирок. Потужним антиоксидантом, який протидіє запальним процесам, є фісташки.
Однак дієтологи застерігають: не варто покладатися на одні тільки горіхи, якщо виникла проблема зі здоров’ям. Хоч вони і здатні суттєво поліпшити ситуацію, не є лікувальним засобом.
Також важливо знати міру – обмежуватися жменькою горіхів на день, якщо не хочете мати проблем із вагою.
Вас це може зацікавити: 5 переваг мускатного горіха для схуднення
Токсичні горіхи: за якою невидимою ознакою можна зрозуміти, що вони заражені цвіллю