Якщо хочете себе порадувати на сніданок смачною ароматною випічкою, ловіть новий рецепт. Навіть якщо ви вже готували банановий хліб, цей варіант точно вам сподобається.
Інгредієнти:
4 банани (3 в тісто, 1 для прикраси)
200 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
дрібка солі
0.5 ч. л. кориці
3 ст. л. насіння чіа
8 ст. л. рослинної олії
80 г цукру (якщо є коричневий, буде ароматніше)
2 яйця
1 ч. л. ванільного екстракту
Три банани розім’яти вилкою в пюре. Один розрізати навпіл уздовж.
В одній мисці змішати борошно, розпушувач, сіль, корицю, насіння чіа.
В іншій збити яйця, цукор, олію і ванільний екстракт. Додати протерті банани і ще трохи збити.
Об’єднати суху суміш з яєчно-банановою. Добре перемішати за допомогою лопатки (можна робити це в міксері на невеликій швидкості).
Форму для запікання змастити олією. Вилити в неї тісто. Зверху покласти половинки банана. Відправити в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.
Готовність хліба перевірити дерев'яною шпажкою. Якщо хліб почав підгоряти зверху під час випікання, накрити його фольгою.
Дістати готовий хліб із духовки. Дати йому трохи охолонути у формі і перекладіть на решітку до повного остигання. Смачного!
Вас це може зацікавити: Як приготувати оригінальні домашні бургери з мітболами
Як приготувати солодкий пиріг без цукру та борошна – рецепт легкого і корисного десерту