Як приготувати солодкий пиріг без цукру та борошна – рецепт легкого і корисного десерту

Цей пиріг готується швидко і з доступних продуктів.

Коли хочеться чогось солоденького та корисного, такий пиріг з вівсяних пластівців, свіжих фруктів та сухофруктів – саме те.

10 ст. л. вівсяних пластівців

2/3 склянки теплого молока

2 стиглих банана

2 яйця

1 яблуко

1 ст. л. порошку какао

сухофрукти на ваш вибір

30 г темного шоколаду

Вівсяні пластівці замочити в теплому молоці для набухання і почекати, поки вони вберуть все молоко.

Банани почистити й нарізати кружечками. З яблук зняти шкірку й потерти на великій тертці. Шоколад порубати ножем на невеликі фрагменти.

Сухофрукти залити окропом на 5 хвилин. Злити воду, зайву рідину добре вимочити паперовим рушником і порізати сухофрукти на шматочки.  

Перекласти пластівці у блендер. Туди ж додати банани, яйця та какао і все добре подрібнити.  

Додати в суміш яблуко, сухофрукти і шоколад. За бажанням можна додати насіння чіа та насіння льону або трохи подрібнених горіхів.

Все добре перемішати і вилити у форму, застелену пергаментним папером. Випікати при температурі 200°С близько 30 хвилин – готовність перевірити за допомогою дерев’яної  зубочистки.

Вас це може зацікавити: Шоколадний торт з ніжним вершковим кремом: рецепт, від якого всі у захваті

Рецепт «Медовика» з мінімумом калорій – для тих, хто на дієті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист