Якщо вдома закортіло бургера, це зовсім не проблема! Але цього разу можете поекспериментувати – зі звичних інгредієнтів зробити оригінальну страву. Запевняємо вас, це дуже смачно!
Інгредієнти на 2 бургери
2 булочки для бургера
500 г фаршу (яловичина або свинина + яловичина)
1 ч. л. гірчиці
1/2 ч. л. насіння фенхелю
1 ст. л. томатної пасти (або кетчупу)
1/2 банки томатів у власному соку
1 ч. л. копченої паприки
8 маленьких кульок моцарели
кілька листків базиліку
оливкова олія
сіль, перець за смаком
Булочки (розрізані навпіл) підсушити в духовці чи на сковорідці. У ступку скласти листя базиліка, посипати сіллю, добре перетерти. Додати пару столових ложок оливкової олії, перемішати ще раз, відставити убік – базилікова олія готова.
У невеликий сотейник або сковорідку помістити томати у власному соку, закип'ятити, посолити і поперчити. Зменшити вогонь і випаровувати до густого соусу (хвилин 10-15).
У фарш додати спеції, гірчицю та томатну пасту і перемішати. Сформувати 8 кульок (мітболів).
Розігріти сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажити мітболи до золотої скоринки. Трохи зменшити вогонь і готувати до готовності приблизно 10 хвилин (періодично перевертаючи їх з одного на інший бік).
Розділити кульку моцарели навпіл і викласти на кожен мітбол по 2 половинки. Накрити кришкою, почекати доки розплавиться.
Зібрати бургер: на булочку викласти томатний соус, зверху – 4 м'ясні кульки з розплавленою моцарелою. Полити злегка базиліковою олією і накрити другою половинкою булочки.