Як приготувати оригінальні домашні бургери з мітболами

Якщо вдома закортіло бургера, це зовсім не проблема! Але цього разу можете поекспериментувати – зі звичних інгредієнтів зробити оригінальну страву. Запевняємо вас, це дуже смачно!

Інгредієнти на 2 бургери

2 булочки для бургера

500 г фаршу (яловичина або свинина + яловичина)

1 ч. л. гірчиці

1/2 ч. л. насіння фенхелю

1 ст. л. томатної пасти (або кетчупу)

1/2 банки томатів у власному соку

1 ч. л. копченої паприки

8 маленьких кульок моцарели

кілька листків базиліку

оливкова олія
сіль, перець за смаком

Булочки (розрізані навпіл) підсушити в духовці чи на сковорідці. У ступку скласти листя базиліка, посипати сіллю, добре перетерти. Додати пару столових ложок оливкової олії, перемішати ще раз, відставити убік – базилікова олія готова.

У невеликий сотейник або сковорідку помістити томати у власному соку, закип'ятити, посолити і поперчити. Зменшити вогонь і випаровувати до густого соусу (хвилин 10-15).

У фарш додати спеції, гірчицю та томатну пасту і перемішати. Сформувати 8 кульок (мітболів).

Розігріти сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажити мітболи до золотої скоринки. Трохи зменшити вогонь і готувати до готовності приблизно 10 хвилин (періодично перевертаючи їх з одного на інший бік).

Розділити кульку моцарели навпіл і викласти на кожен мітбол по 2 половинки. Накрити кришкою, почекати доки розплавиться.

Зібрати бургер: на булочку викласти томатний соус, зверху –  4 м'ясні кульки з розплавленою моцарелою. Полити злегка базиліковою олією і накрити другою половинкою булочки.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист