Чим відрізняється піца від піццети? Нічим, крім розміру. Піцетта – мініатюрний варіант піци, і він зручний тим, що можна до нескінченності експериментувати з начинкою.
130 мл води
4 г сухих дріжджів
200 г борошна
1 ст. л. оливкової олії
по щіпці солі та цукру
1 маленька червона цибулина
50 г сиру або 5 скибочок
50 г пасти або томатного соусу
2 печериці
У теплу воду додати цукор, ввести дріжджі та залишити на 10-15 хвилин, щоб вони активізувалися (якщо шапочка дріжджів не підніметься, замініть дріжджі та повторіть цей крок).
Влити суміш до просіяного борошна, додати сіль і оливкову олію. Замісити тісто, накрити плівкою і залишити на годину в теплому місці, щоб тісто піднялося.
Цибулю розрізати вздовж навпіл і тонко нашаткувати. Печериці нарізати слайсами, а сир – на п'ять частин.
Тісто розділити на п'ять частин та довільно сформувати на папері для випікання піци діаметром 10 см. Змастити кожну томатним соусом, викласти цибулю та печериці, накрити шматочком сиру.
Випікати у максимально розігрітій духовці до готовності тіста.
Вас це може зацікавити: Млинці на сніданок без борошна - легко і дуже смачно