Куряче м’ясо справедливо вважається одним із найкорисніших. Але це значною мірою залежить від того, яку саме частину тушки вживати. Від деяких експерти радять взагалі відмовитися.
Доступна ціна і ніжний смак сприяли тому, щоб куряче м’ясо стало одним із найпопулярніших. Не останню роль зіграло й те, що курятина багата на різні поживні речовини і корисніша для здоров'я, ніж свинина чи яловичина. Біле м’ясо містить велику кількість білка і має надзвичайно низьку калорійність, що робить його ідеальним дієтичним продуктом.
Однак дослідження китайських вчених показало, що не всі частини курки однаково корисні для організму. А деякі взагалі краще не вживати.
Перш за все, вони радять відмовитися від шкірки. Вона мітить багато насичених жирів та холестерину. А якщо її не вимити належним чином – паразитів та бактерії. Тому перед приготуванням шкірку краще знімати.
Небезпечною вважається печінка, яка виводить токсичні речовини з організму птиці. Вживання цього субпродукту може мати неприємні наслідки для здоров’я, якщо його не піддати належній термічні обробці.
Є люди, які вважають делікатесом курячі голови. Але вони можуть містити токсини, шкідливі бактерії та важкі метали. Коли такі речовини накопичуються в людському організмі, це призводить до серйозних проблем зі здоров’я, зокрема – неврологічних та гормональних.
Найкориснішою частиною курячою тушки дієтологи називають грудку – ніжне біле м'ясо, що майже не мітить жиру.
Вас це може зацікавити: Дієтологиня розповіла, кому не можна їсти курку
Індичка чи курка: яке м’ясо корисніше