Які частини курячої тушки найшкідливіші для здоров’я

Куряче мясо справедливо вважається одним із найкорисніших. Але це значною мірою залежить від того, яку саме частину тушки вживати. Від деяких експерти радять  взагалі відмовитися.

Доступна ціна і ніжний смак сприяли тому, щоб куряче м’ясо стало одним із найпопулярніших. Не останню роль зіграло й те, що курятина багата на різні поживні речовини і корисніша для здоров'я, ніж свинина чи яловичина. Біле м’ясо містить велику  кількість білка і має надзвичайно низьку калорійність, що робить його ідеальним дієтичним продуктом.

Однак дослідження китайських вчених показало, що не всі частини курки однаково корисні для  організму. А деякі взагалі краще не вживати.

Перш за все, вони радять відмовитися від шкірки. Вона мітить багато насичених жирів та холестерину. А якщо її не вимити належним чином – паразитів та бактерії. Тому перед приготуванням шкірку краще знімати.

Небезпечною вважається печінка, яка виводить токсичні речовини з організму птиці. Вживання цього субпродукту може мати неприємні наслідки для здоров’я, якщо його не піддати належній термічні обробці.

Є люди, які вважають делікатесом курячі голови. Але вони можуть містити токсини, шкідливі бактерії та важкі метали. Коли такі речовини накопичуються в людському організмі, це призводить до серйозних проблем зі здоров’я, зокрема – неврологічних та  гормональних.

Найкориснішою частиною курячою тушки дієтологи називають грудку – ніжне біле м'ясо, що майже не мітить жиру.

Вас це може зацікавити: Дієтологиня розповіла, кому не можна їсти курку

Індичка чи курка: яке мясо корисніше

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист