Дієтологиня розповіла, кому не можна їсти курку

Куряче м'ясо давно і офіційно визнане дієтичним, тому традиційно рекомендується до вживання всім. Але, виявляється, є люди, яким воно протипоказане.

За своєю поживною цінністю куряче м'ясо майже не поступається червоному. У ньому менше заліза. Але воно містить білок, вітамінів групи В та інші незамінні для здоров'я речовин. При цьому має набагато більш високу концентрацію поліненасичених жирних кислот і амінокислот та меншу концентрацію насичених жирних кислот.

Проте якщо свинину, телятину, баранину рекомендується вживати максимум тричі на тиждень, курку можна їсти хоч щодня. Бажано без шкіри, вона – джерело холестерину. А тим, хто дотримується дієти, рекомендується обирати філейну частину – найпіснішу.

Однак є ситуації, коли курка може бути протипоказаною.

Перш за все, це стосується людей, які мають алергію на курячий білок. Це буває рідко,  і в більшості випадків під забороною опиняються яйця. Але м’ясо теж може викликати небажану реакцію організму, пояснює дієтологиня Дебора Грейсон.

Інша категорія людей, яким курку слід викреслити зі свого раціону, має порушення пуринового обміну. Пурини – речовини, які можна знайти у всіх існуючих білкових продуктах. Вони необхідні для синтезу ДНК та РНК, для запасання та транспортування енергії, формування коензимів та метаболітів тощо. Організм легко справляється з їхнім розщепленням. Але якщо відбувається збій цього процесу, у крові підвищується рівень сечової кислоти. Якщо не вжити заходів, це може призвести до появи каменів у печінці та розвитку подагри.

Вас це може зацікавити: Чому вчорашню курку краще їсти холодною

Чим намастити курочку перед запіканням, щоб отримати рівномірну румяну скоринку – 5 безпрограшних варіантів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист