Ці обидва види м’яса дієтичні, тому за замовчуванням вважаються корисними. Але якому з них віддати перевагу, якщо є вибір?
Вчені порівняли ці два види птиці за кількома ключовими параметрами і зробили відповідні висновки.
Білок
Він допомагає нашому організму нормально функціонувати, надає сил імунній системі, задіяний у відновленні організму, транспортуванні поживних речовин і не тільки. А також входить до складу майже всіх ферментів та більшості гормонів. Індичка має більший вміст білка, ніж курка, що робить її найздоровішим вибором.
Жир і калорійність
У 100 г індичої гомілки міститься 6 г жиру і 164 ккал. У курячій відповідно – 14,8 г і 226 ккал.
Вітаміни групи В
Вони відіграють ключову роль у підтримці належного функціонування нашого організму, перш за все – для підтримки метаболічних процесів. Існує багато різних типів вітамінів групи В. Один з них – ніацин (B3), відіграє велику роль у підтримці здоров’я нашої шкіри та допомагає нам отримати енергію з їжі, яку їмо. Його набагато більше у м’ясі індички.
Фосфор
Цей мікроелемент має велике значення для формування кісткової тканини та зубів, стабілізації серцевого ритму, регулювання рівня гормонів та рН-балансу крові. У 100 грамах стегенця індички міститься 272 мг фосфору, а в такій же кількості курячого м’яса – 195 мг.
Селен
Має важливе значення для зміцнення імунної системи, синтезу гормонів щитовидної залози, захищає клітини від окислювального стресу та бореться із вільними радикалами.
Він також є ключовим фактором уповільнення процесу старіння та підтримує метаболізм. Дослідження показало, що в індичці більше селену, ніж у курці.
У підсумку зрозуміло, що м’ясо індички має переваги на куркою.
Вас це може зацікавити: Коли дієтичне і корисне м’ясо індички стає шкідливим для здоров’я