М'ясо індички вважається найкориснішим для дітей і алергіків. Але навіть такі рекомендації дієтологів не означають, що їсти його можна всім. Є захворювання при яких від індички краще утриматися.
Цей вид м'яса унікальний. Індичка гіпоалергенна, дієтична, не сприяє накопиченню холестерину.
При цьому вона містить велику кількість метіоніну, який поліпшує роботу печінки і запобігає її ожирінню. Є джерелом лізину, котрий знижує навантаження на судини та серце, нормалізує рівень холестерину і підвищує імунітет. Крім того, в індичці мало сполучної тканини (набагато мене, ніж в інших видах м’яса), тому її білок краще засвоюється.
Незважаючи на те, що вона є одним із найкорисніших видів м'яса, індичка небажана для людей з нирковою недостатністю. Причина криється у високому вмісті білку. З одного боку, багато білку – це плюс. Адже він лежить в основі майже всіх процесів в організмі: є будівельним матеріалом для клітин, м’язів, ферментів, гормонів, відіграє важливу роль у роботі імунної системи і кровотворенні. Однак його надлишок навантажує нирки. А значить, вживати таке м’ясо слід в мінімальних кількостях.
Білок може сприяти і загостренню певних захворювань шлунково-кишкового тракту (зокрема, виразки шлунку та синдрому подразненого кишечника).
Крім того, це м'ясо містить багато пуринів, які здатні погіршити самопочуття людей, що страждають на подагру.
У будь-якому випадку дієтологи рекомендують вживати індичку в помірних кількостях і не відмовлятися від інших видів м’яса.
Вас це може зацікавити: Скільки м’яса потрібно організму на тиждень