Коли дієтичне і корисне м’ясо індички стає шкідливим для здоров’я

М'ясо індички вважається найкориснішим для дітей і алергіків. Але навіть такі рекомендації дієтологів не означають, що їсти його можна всім. Є захворювання при яких від індички краще утриматися.

Цей вид м'яса унікальний. Індичка гіпоалергенна, дієтична, не сприяє накопиченню холестерину. 

При цьому вона містить велику кількість метіоніну, який поліпшує роботу печінки і запобігає її ожирінню. Є джерелом лізину, котрий знижує навантаження на судини та серце, нормалізує рівень холестерину і підвищує імунітет. Крім того, в  індичці мало сполучної тканини (набагато мене, ніж в інших видах м’яса), тому її білок краще засвоюється.

Незважаючи на те, що вона є одним із найкорисніших видів м'яса, індичка небажана для людей з нирковою недостатністю. Причина криється у високому вмісті білку. З одного боку, багато білку – це плюс. Адже він лежить в основі майже всіх процесів в організмі: є будівельним матеріалом для клітин, м’язів, ферментів, гормонів, відіграє важливу роль у роботі імунної системи і кровотворенні. Однак його надлишок навантажує нирки. А значить, вживати таке м’ясо слід в мінімальних кількостях.

Білок може сприяти і загостренню певних захворювань шлунково-кишкового тракту (зокрема, виразки шлунку та синдрому подразненого кишечника).

Крім того, це м'ясо  містить багато пуринів, які здатні погіршити самопочуття людей, що страждають на подагру.

У будь-якому випадку дієтологи рекомендують вживати індичку в помірних кількостях і не відмовлятися від інших видів м’яса.

Вас це може зацікавити: Скільки мяса потрібно організму на тиждень

Які помилки в приготуванні роблять м'ясо сухим та жорстким

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист