Шкіра японських жінок – еталон краси і причина для заздрощів жінок усього світу. В 40 років їм вдається виглядати на 20! Секрет не тільки в догляді. Перш за все – харчування.
Ніжна і сяюча, ніби порцеляна, шкіра обличчя без зморшок – візитна картка японок. Частково це генетика і ретельний догляд за собою – дівчаток у Країні Сонця, що сходить, вчать користуватися косметичними засобами з 13 років. Втім, важливе значення вони надають і своєму раціону.
Щоб мати ідеальну шкіру, японки вживають:
● боби адзуки. Ця червона квасоля має неймовірну кількість корисних властивостей. Серед них – нормалізація процесів травлення, а це одна із найважливіших умов гарної шкіри. Також адзуки виводять з організму зайву воду, дозволяючи уникати набряків під очима. Якщо їх використовувати і для скрабування, багата на антиоксиданти і природні піноутворювачі квасоля допоможе очистити шкіру, звузити пори і зробити її еластичною;
● продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти (перш за все – жирні сорти риби). Вони зменшують запалення в організмі, виводять токсини і допомагають боротися зі старінням;
● морські водорості. Їх не тільки часто додають в японську косметику – вони є однією з основ японської кухні. Найпопулярніші водорості – норі, тосака, комбу, чука. Ця їжа ефективна в будь-якому вигляді;
● моті. Десерт з рисового борошна і фрукти – основні солодощі японок. Вони не зловживають печивом, цукерками та тістечками, в яких мільйон калорій. А рисова мука, як відомо, корисна для шкіри: має природний м'який освітлюючий ефект, який допомагає проти пігментних плям і слідів від акне. Антиоксиданти, вітаміни та мінерали заспокоюють її та живлять;
● чай матча. Японки п’ють його замість кави. Це дуже потужний напій, відомий своєю унікальною комбінацією антиоксидантів, вітамінів та мінералів. Він виводить токсини з організму і наділений протизапальними властивостями. Допомагає зменшити акне, почервоніння шкіри, розацеа. Розгладжує зморшки, підвищує пружність шкіри, сприяє усуненню пігментних плям та ластовиння. Антиоксиданти і хлорофіл захищають від ультрафіолетових променів, які зістарюють шкіру.
Вас це може зацікавити: Колір, матеріал і форма: з якої чашки пити каву смачніше
Вчені назвали час, коли зелений чай категорично не можна пити