Рецепт перлової каші з картоплею – ситної і бюджетної страви естонської кухні

Ви чули коли-небудь про таку страву, як мульгіпудер? Чи, може, вже й готували? Для тих, хто не знає, що це: мульгіпудер – поєднання картопляного пюре і перлової крупи, яке подається найчастіше зі смаженою цибулею і беконом. Важко уявити цю незвичну комбінацію смаків. Але приготуйте один раз – і будете приємно здивовані.

150 г перлової крупи

3 шт. картоплі

400 мл води

150 г бекону

1 цибулина

зелень для оздоблення

сіль за смаком

Обсмажте крупу на сухій сковороді до золотистого кольору.

Перекладіть у каструлю, залийте водою. Туди ж опустіть очищені цілі картоплини. Доведіть до кипіння, варіть на маленькому вогні 20 хвилин. Наприкінці приготування перевірте готовність крупи та картоплі, посоліть.

Вийміть і розімніть картоплю, потім ретельно розмішайте її з крупою.

Наріжте бекон невеликими шматочками, обсмажте на сковороді до золотистої скоринки і викладіть на окрему тарілку.

У цій же сковороді обсмажте цибулю та з'єднайте з беконом.

Викладіть кашу на тарілку, зверху додайте засмажку з бекону та цибулі. За бажанням прикрасьте зеленню.

Вас це може зацікавити: Як приготувати вишуканий картопляний гратен «Савуа»

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист