Ви чули коли-небудь про таку страву, як мульгіпудер? Чи, може, вже й готували? Для тих, хто не знає, що це: мульгіпудер – поєднання картопляного пюре і перлової крупи, яке подається найчастіше зі смаженою цибулею і беконом. Важко уявити цю незвичну комбінацію смаків. Але приготуйте один раз – і будете приємно здивовані.
150 г перлової крупи
3 шт. картоплі
400 мл води
150 г бекону
1 цибулина
зелень для оздоблення
сіль за смаком
Обсмажте крупу на сухій сковороді до золотистого кольору.
Перекладіть у каструлю, залийте водою. Туди ж опустіть очищені цілі картоплини. Доведіть до кипіння, варіть на маленькому вогні 20 хвилин. Наприкінці приготування перевірте готовність крупи та картоплі, посоліть.
Вийміть і розімніть картоплю, потім ретельно розмішайте її з крупою.
Наріжте бекон невеликими шматочками, обсмажте на сковороді до золотистої скоринки і викладіть на окрему тарілку.
У цій же сковороді обсмажте цибулю та з'єднайте з беконом.
Викладіть кашу на тарілку, зверху додайте засмажку з бекону та цибулі. За бажанням прикрасьте зеленню.
Вас це може зацікавити: Як приготувати вишуканий картопляний гратен «Савуа»