Як приготувати вишуканий картопляний гратен «Савуа»

У французькій кухні «грат» – це не назва страви, а спосіб приготування. Продукти укладають у спеціальну форму, поміщають в розігріту духовку і запікають до золотистої скоринки. Найзнаменитіші французькі гратени – «Дофінуа» (нарізана тонкими слайсами  картопля з вершками) та «Савуа» (з додаванням сиру). Сьогодні радимо приготувати останній.

Гратен зазвичай подають у вигляді гарніру до вишуканих французьких страв. Але він цілком може стати самодостатньою стравою.

Нам знадобиться:

600 г картоплі

1 зубчик часнику

200 г тертого сиру пармезан

оливкова олія

сіль, перець, мускатний горіх ща смаком

100 г вершків

вершкове масло для змащування форми

Картоплю почистити, помити та нарізати тонкими скибочками.

Змастити форму вершковим маслом. Зубчик часнику дрібно натерти та посипати у форму для запікання. Заповнити форму картоплею та половиною кількості сиру, чергуючи їх шарами.

Приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом та кількома краплями ароматної олії на кожному шарі.

Залити вершками, посипати зверху сиром, що залишився, і запікайте при 180°С: спочатку 40 хвилин під фольгою, а потім 30 хвилин – без.

Вас це може зацікавити: Чим замінити молоко в картопляному пюре, щоб вийшло ще смачніше

Запечена картопля за цим рецептом ідеально хрустка зверху і ніжна всередині

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист