Апельсини в нашому житті присутні будь-якої пори року, але саме взимку, а особливо в грудні, ми згадуємо про них набагато частіше. І не тільки тому, що за вікном сніг і холод і хочеться яскравих акцентів, а ще тому, що саме апельсини – один із головних атрибутів Нового року.
Якщо говорити про святкові страви, то апельсини чудово підходять для маринаду при запіканні м'яса. Приготуйте до новорічного столу маленьких ніжних перепілок з апельсинами. Рецепт дуже простий, але це настільки смачно і ефектно, що точно стане фаворитом у вашому святковому меню.
3 перепілки
3 апельсини
3 зубчики часнику
сіль, спеції за смаком
апельсини для подачі
Перепілок натерти сіллю та спеціями та замаринувати в соку одного апельсина з нарізаним часником.
Розрізати два апельсини на 4 частини, вкласти по четвертинці апельсина в кожну перепілку, решту викласти у форму для запікання. Зверху укласти перепілок, залишаючи між ними відстань, щоб вони підсмажилися з усіх боків. Полити маринадом і поставити в розігріту до 240 градусів духовку на 10 хвилин, після чого накрити фольгою та запікати при 200 градусах 40 хвилин.
Прибрати фольгу, полити перепілок соком, що утворився на дні форми, і запікати ще 10 хвилин при максимальній температурі, щоб вони зарум'янилися. Подати зі свіжими апельсинами, нарізаними на дольки.
Вибирайте для приготування простору форму для випікання, щоб перепілки зарум'янилися з усіх боків.
Раніше ми писали, як запекти смачну свинину з апельсинами та оливками.