Мабуть, це найпростіший рецепт панкейків! У ньому немає наворотів, але при цьому все виходить бездоганно. Тісто само розтікається у формі кола, панкейки легко перевертати.
У рецепті мінімум цукру, тому ви зможете зверху полити їх чим завгодно і в тій кількості, яка вам подобається. У нас смородиновий сироп та ягоди чорної смородини у цукрі. Ми пропонуємо ягоди не варити, тому вони залишаться цілими і додадуть пікантну кислинку всій цій смачної історії.
200 мл молока
2 яйця
1 ч. л. цукру
15 мл рослинної олії
130 г борошна
5 г розпушувача
100 г заморожених або свіжих ягід чорної смородини
50 г цукру
20 мл коньяку
Добре змішати вінчиком яйця, молоко, цукор і дрібку солі до однорідного стану, додати рослинну олію та ще раз перемішати.
Просіяти борошно і розпушувач і вимішати вінчиком рідке тісто, щоб не було грудочок.
Злегка змастити сковороду олією, добре її розігріти і виставити середній вогонь.
Невеликим мірним черпаком вилити на середину сковороди порцію тіста – воно само розтечеться в рівне коло. Потримати, поки з’являться бульбашки, перевернути лопаткою і потримати ще 10-15 секунд.
Свіжі або заморожені ягоди викласти в сотейник, додати цукор та коньяк, прогріти 2 хвилини, щоб зацукрити ягоди (розморожувати їх не потрібно). Полити панкейки будь-яким сиропом і викласти зверху ягоди.