Панкейки зі смородиною: найпростіший і бездоганний рецепт

Мабуть, це найпростіший рецепт панкейків! У ньому немає наворотів, але при цьому все виходить бездоганно. Тісто  само розтікається у формі кола,  панкейки легко  перевертати.

У рецепті мінімум цукру, тому ви зможете зверху полити їх чим завгодно і в тій кількості, яка вам подобається. У нас смородиновий сироп та ягоди чорної смородини у цукрі. Ми пропонуємо ягоди не варити, тому вони залишаться цілими і додадуть пікантну кислинку всій цій смачної історії.

200 мл молока

2 яйця

1 ч. л.  цукру

15 мл рослинної олії

130 г борошна

5 г розпушувача

100 г заморожених або свіжих ягід чорної смородини

50 г цукру

20 мл коньяку

Добре змішати вінчиком яйця, молоко, цукор і дрібку солі до однорідного стану, додати рослинну олію та ще раз перемішати.

Просіяти борошно і розпушувач і вимішати вінчиком рідке тісто, щоб не було грудочок.

Злегка змастити сковороду олією, добре її розігріти і виставити середній вогонь.

Невеликим мірним черпаком вилити на середину сковороди порцію тіста – воно само розтечеться в рівне коло. Потримати, поки з’являться бульбашки, перевернути лопаткою і потримати ще 10-15 секунд.

Свіжі або заморожені ягоди викласти в сотейник, додати цукор та коньяк, прогріти 2 хвилини, щоб зацукрити ягоди (розморожувати їх не потрібно). Полити панкейки будь-яким сиропом і викласти зверху ягоди.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист