Для когось диня – це просто смачний фрукт, а для когось може стати чудовим профілактичним засобом.
Вживати багато фруктів – це завжди корисно. Диня в рази корисніша за інші фрукти, якщо йдеться про ці три захворювання.
Астма
Найкорисніша для людей з астмою мускусна диня (канталупа) – цей сорт досить легко розпізнати за невеликим розміром та м’якоттю помаранчевого кольору. Він містить велику кількість бета-каротину, який відіграє важливу роль у профілактиці багатьох захворювань і, зокрема, астми.
Серцево-судинні захворювання
Дієтологиня Марта Фігерас вважає диню ідеальним продуктом для профілактики серцево-судинних проблем. Це заслуга аденозину – антикоагулянта, який допомагає запобігти утворенню тромбів, стенокардії та інсультам. Також диня містить у значних кількостях вітамін B, який сприяє розслабленню нервової системи, і вітамін С – потужний антиоксидант.
Проблеми із зором
Всі знають, що бета-каротин чудово підтримує здоров’я очей. Диня – джерело каротиноїдів лютеїну та зеаксантину, які накопичуються в сітківці ока і допомагають захистити її від шкідливого впливу ультрафіолетових променів та інших факторів. Також фрукт містить вітамін А – він відіграє важливу роль у підтримці здоров'я сітківки та зору загалом. А вітамін С захищає очі від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, від дегенерації жовтої плями і знижує ризик розвитку катаракти.
Для максимального ефекту рекомендується вживати до 500 грам дині щодня. Щоб вона гарно засвоювалася і не нашкодили травленню, ласувати цим фруктом слід за 2 години до або 2 години після основного прийому їжі.
Вас це може зацікавити: Контролює тиск, вагу й запобігає передчасному старінню: на що здатна звичайна диня