Мітболи з томатами: смак задоволення

Мітболи зазвичай запікають у духовці і вже потім «купають» у соусі. Фарш для них вибирають яловичий, до нього додаються різні наповнювачі, які роблять м'ясні кульки соковитими та ніжними.

Насправді можна вигадати тисячу варіантів їх приготування, замінюючи інгредієнти на свій смак і експериментуючи з соусами.

300 г яловичого фаршу

600 г помідорів

1 маленька цибулина

30 г панірувальних сухарів

90 г грецького йогурту

1 яйце

1/2 ч. л. цукру (за потребою)

оливкова олія

сіль, мелений перець, базилік і чебрець

Панірувальні сухарі змішати з грецьким йогуртом і дати трохи постояти. З'єднати їх з фаршем та яйцем, приправити за смаком сіллю та меленим перцем.

Цибулю дрібно нарізати та обсмажити у невеликій кількості оливкової олії до прозорого стану, додати до фаршу, ще раз добре перемішати та прибрати в холодильник.

Помідори розрізати на 4 частини, протерти м'якоть на великій тертці, шкірку викинути.

Часник довільно нарізати, прогріти на сковороді на невеликій кількості оливкової олії, додати томати і до смаку сіль. Тушкувати 15 хвилин, спробувати і по необхідності додати цукор, якщо помідори занадто кислі.

Сформувати з фаршу невеликі кульки.

Злегка змастити папір для випікання оливковою олією, викласти на невеликій відстані один від одного мітболи, щоб вони рівномірно пропеклися. Запікати в розігрітій до 240° духовці протягом 12-15 хвилин.

Перекласти мітболи в соус і прогріти в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею додати зелень.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист