Мітболи зазвичай запікають у духовці і вже потім «купають» у соусі. Фарш для них вибирають яловичий, до нього додаються різні наповнювачі, які роблять м'ясні кульки соковитими та ніжними.
Насправді можна вигадати тисячу варіантів їх приготування, замінюючи інгредієнти на свій смак і експериментуючи з соусами.
300 г яловичого фаршу
600 г помідорів
1 маленька цибулина
30 г панірувальних сухарів
90 г грецького йогурту
1 яйце
1/2 ч. л. цукру (за потребою)
оливкова олія
сіль, мелений перець, базилік і чебрець
Панірувальні сухарі змішати з грецьким йогуртом і дати трохи постояти. З'єднати їх з фаршем та яйцем, приправити за смаком сіллю та меленим перцем.
Цибулю дрібно нарізати та обсмажити у невеликій кількості оливкової олії до прозорого стану, додати до фаршу, ще раз добре перемішати та прибрати в холодильник.
Помідори розрізати на 4 частини, протерти м'якоть на великій тертці, шкірку викинути.
Часник довільно нарізати, прогріти на сковороді на невеликій кількості оливкової олії, додати томати і до смаку сіль. Тушкувати 15 хвилин, спробувати і по необхідності додати цукор, якщо помідори занадто кислі.
Сформувати з фаршу невеликі кульки.
Злегка змастити папір для випікання оливковою олією, викласти на невеликій відстані один від одного мітболи, щоб вони рівномірно пропеклися. Запікати в розігрітій до 240° духовці протягом 12-15 хвилин.
Перекласти мітболи в соус і прогріти в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею додати зелень.