Люля-кебаб: швидше, ніж шашлик

Люля-кебаб, так само як і шашлик, – популярна страва для пікніків. Щоб він вийшов соковитим, у ньому має бути достатньо жиру.

За фігуру можна не турбуватися. Під час приготування жир витопиться, і залишиться тільки соковите м'ясо.

Інгредієнти на 10 штук

500 г фаршу з яловичини

500 г жирного фаршу з свинини

сіль та спеції за смаком

10 плоских шампурів

Фарш посолити та поперчити, добре перемішати та прибрати в холодильник щонайменше на 2 години.

Набрати фаршу в долоню, «обійняти» ним шампур, формуючи ковбаску. Особливу увагу приділіть краям – їх потрібно «запаяти» пальцями на шампурі.

Смажити на середньому вугіллі, постійно акуратно перевертаючи, щоб фарш рівномірно «схопився». Подати до м'яса овочі, лаваш, домашній кетчуп та зелень.

Якщо з якоїсь причини фарш розпадається, додайте 1 столову ложку панірувальних сухарів, перемішайте і дайте постояти 15 хвилин в холодильнику.

До речі, на приготування люля-кебабу потрібно набагато менше часу, ніж на шашлик. Тому не пересмажте, інакше м'ясо стане сухим та жорстким.

Найсмачнішим люля-кебаб виходить, якщо фарш із різних видів м'яса.

Вас це може зацікавити: Запечена свиняча лопатка – рецепт смачної страви до великого застілля

Які помилки в приготуванні роблять м'ясо сухим та жорстким

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист