Люля-кебаб, так само як і шашлик, – популярна страва для пікніків. Щоб він вийшов соковитим, у ньому має бути достатньо жиру.
За фігуру можна не турбуватися. Під час приготування жир витопиться, і залишиться тільки соковите м'ясо.
Інгредієнти на 10 штук
500 г фаршу з яловичини
500 г жирного фаршу з свинини
сіль та спеції за смаком
10 плоских шампурів
Фарш посолити та поперчити, добре перемішати та прибрати в холодильник щонайменше на 2 години.
Набрати фаршу в долоню, «обійняти» ним шампур, формуючи ковбаску. Особливу увагу приділіть краям – їх потрібно «запаяти» пальцями на шампурі.
Смажити на середньому вугіллі, постійно акуратно перевертаючи, щоб фарш рівномірно «схопився». Подати до м'яса овочі, лаваш, домашній кетчуп та зелень.
Якщо з якоїсь причини фарш розпадається, додайте 1 столову ложку панірувальних сухарів, перемішайте і дайте постояти 15 хвилин в холодильнику.
До речі, на приготування люля-кебабу потрібно набагато менше часу, ніж на шашлик. Тому не пересмажте, інакше м'ясо стане сухим та жорстким.
Найсмачнішим люля-кебаб виходить, якщо фарш із різних видів м'яса.
Вас це може зацікавити: Запечена свиняча лопатка – рецепт смачної страви до великого застілля