Якщо не можете визначитися, чого хочеться більше в ці спекотні дні – морозива чи вина, цей геніальний рецепт для вас. Фрозе – освіжаючий десерт, у якому поєднується все разом.
Назва походить від frozen (заморожений) і rose (троянда або рожеве вино). І це головна суть напою.
1 пляшка рожевого вина
100 г цукру
250 г полуниці, порізаної на чверті
70 мл лимонного соку
Вино перелити в глибоку ємність і поставити в морозильну камеру до повного замерзання.
Цукор змішати з полуницею. Залишити на півгодини, щоб сироп просочився полуничним соком. Після цього пропустити через дрібне ситечко і залишити у холодильнику на 30 хвилин.
Заморожене розе, лимонний сік і 3/4 полуничного сиропу змішати з льодом і перебити в блендері. Ще раз поставити в морозильну камеру на 30 хвилин. Знову перебити в блендері, розлити по келихах. Зверху вилити решту полуничного сиропу.