ДО -23 ГРАДУСІВ: В УКРАЇНУ ЙДУТЬ МОРОЗИ

Найближчими днями Україну накриють сильні морози. Подекуди температура впаде до -17°...-23°. 

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє meteoprog, пише «УНІАН».

За його даними, впродовж найближчого тижня погоду в Україні визначатиме поле високого тиску з переважанням холодної повітряної маси арктичного походження.

"Вже у першій половині тижня розпочнеться поступове вторгнення холодного повітря, починаючи із західних та північно-західних областей країни. У четвер-п'ятницю помірні, подекуди сильні морози охоплять більшу частину України", - каже синоптик.

За його даними, у четвер та п'ятницю, 13-14 січня, очікується найхолодніша погода з температурами вночі -17...-12 °С, у Карпатах до -23...-18 °С; вдень у межах -13...-8 °С. У Луганській та Донецькій областях збережуться більш високі показники: вночі -10...-5 °С, вдень -6...-1 °С.

"Крім того, під впливом малорухомого атмосферного фронту, 13 січня у східних, центральних та південних областях пройде невеликий сніг. На дорогах, як і раніше, утримається ожеледиця", - додав він.

Але, за прогнозом синоптика, до вихідних атмосферний тиск почне падати й на зміну антициклону прийде циклонічна діяльність, а разом із нею відбудеться послаблення морозів та пройдуть снігопади.

"Таким чином, у найближчі 7 діб в Україні пануватиме класична зимова морозна погода з достатньою кількістю сонячних днів та періодичним випаданням снігу", - резюмував синоптик.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист