Для чого смажити рис перед варінням і як це правильно зробити

Є багато кулінарних хитрощів, які дозволяють смачно приготувати рис. Одна з них – попереднє обсмажування.

Існують десятки сортів рису. Але господині знають: одні краще підходять для приготування різотто – вони крохмалисті і дають потрібну консистенцію. Інші  ідеальні для плову – зернини не склеюються, страва виходить розсипчастою.

Однак навіть ідеальний рис можна удосконалити і зробити ще апетитнішим. Наприклад, обсмаживши перед приготуванням. Розповідаємо, як це зробити правильно.

Що дає обсмажування

Головна причина – у процесі обсмажування зерна покриваються плівкою з олії  і потім не злипають під час варіння.

Однак навіть якщо ви впевнені у своєму рисі і точно знаєте, що він і без цього буде розсипчастим, досвідчені господині радять спробувати його обсмажити хоча б раз.

Ви здивуєтесь, на скільки це міняє смак страви. Рис набуває тонкого горіхового аромату – дуже приємного.

Нічого складного

Обсмажити рис дуже просто. Спочатку його слід промити під холодною проточною водою. Ретельно, багато разів її змінюючи – так ви зможете видалити надлишки крохмалю. Експерти кажуть, що для максимально позитивного результату промивати рис потрібно 20-25 разів. Але оскільки на нього чекає обсмажування, можна надто не старатися.

Далі рис відкидається на друшляк, щоб стекла вода і зерна стали сухими.

Викладається рис на добре розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії. Смажити його слід на помірному вогні, постійно помішуючи. Рис готовий, коли трохи підзолотиться.

Після цього рис можна готувати звичним для вас способом – на сковороді під кришкою, в каструлі в духовці чи в мультиварці.

Вас це може зацікавити: Секрет розсипчастого рису – правильно його промити: тільки одиниці вміють це зробити

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист