Є багато кулінарних хитрощів, які дозволяють смачно приготувати рис. Одна з них – попереднє обсмажування.
Існують десятки сортів рису. Але господині знають: одні краще підходять для приготування різотто – вони крохмалисті і дають потрібну консистенцію. Інші ідеальні для плову – зернини не склеюються, страва виходить розсипчастою.
Однак навіть ідеальний рис можна удосконалити і зробити ще апетитнішим. Наприклад, обсмаживши перед приготуванням. Розповідаємо, як це зробити правильно.
Що дає обсмажування
Головна причина – у процесі обсмажування зерна покриваються плівкою з олії і потім не злипають під час варіння.
Однак навіть якщо ви впевнені у своєму рисі і точно знаєте, що він і без цього буде розсипчастим, досвідчені господині радять спробувати його обсмажити хоча б раз.
Ви здивуєтесь, на скільки це міняє смак страви. Рис набуває тонкого горіхового аромату – дуже приємного.
Нічого складного
Обсмажити рис дуже просто. Спочатку його слід промити під холодною проточною водою. Ретельно, багато разів її змінюючи – так ви зможете видалити надлишки крохмалю. Експерти кажуть, що для максимально позитивного результату промивати рис потрібно 20-25 разів. Але оскільки на нього чекає обсмажування, можна надто не старатися.
Далі рис відкидається на друшляк, щоб стекла вода і зерна стали сухими.
Викладається рис на добре розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії. Смажити його слід на помірному вогні, постійно помішуючи. Рис готовий, коли трохи підзолотиться.
Після цього рис можна готувати звичним для вас способом – на сковороді під кришкою, в каструлі в духовці чи в мультиварці.
Вас це може зацікавити: Секрет розсипчастого рису – правильно його промити: тільки одиниці вміють це зробити