Дерматолог пояснив, який шампунь допоможе позбавитися від прищів

Той, у кого проблемна шкіра, готовий спробувати які завгодно засоби, аби тільки її очистити. Шампунь проти лупи – досить несподівана порада. Але той, хто спробував, задоволений результатом.

Доктор Ебігейл Уолдман – сертифікований дерматолог і доцент Гарвардського університету – нещодавно поділилася в TikTok порадою стосовно того, як позбутися проблем зі шкірою завдяки шампуню від лупи. За її словами, це ефективний засіб  від грибку на шкірі, який призводить до себорейного дерматиту (він характеризується почервонінням шкіри та підвищеною жирністю) і вугрів.

Як це працює

Активний інгредієнт шампуню від лупи – піритіон цинку. Вчені виявили, що він справляється не тільки з лупою.

Оскільки має протигрибкові, антимікробні і антибактеріальні властивості, піритіон цинку може допомогти в лікуванні псоріазу, екземи, грибкових вугрів і себорейного дерматиту, спровокований дріжджовим грибком.

Щоправда, з ним слід бути обережним, якщо у вас чутлива шкіра. Щоб переконатися, що у вас не буде на нього  алергії, слід протестувати шампунь – нанести невелику кількість на зап’ястя. Якщо реакції немає, можна використовувати навіть для обличчя.

Нюанси у використанні шампуню

Відео доктора Уолдман набрало більше 6 млн. переглядів. Коментарів у нього теж немало. Частина – про позитивний ефект від шампуню.

«Я скористалася вашою рекомендацією, і мій себорейний дерматит, з яким безуспішно боролася кілька місяців, нарешті пройшов».

«Це просто якась магія! Я очистив від прищів спину, плечі та голову».

Зустрічаються серед коментарів і запитання. Наприклад: «Чи не занадто це жорсткий шампунь для шкіри обличчя?» Доктор Еббі радить після вмивання використовувати  хороший зволожуючий крем.

«Не можу зрозуміти – у мене грибкові прищі чи закриті комедони»?» – пише інший користувач. «Якщо шкіра не реагує на типові ліки від прищів – бензоїлпероксид, саліцилова кислота та ретиноїди, то це грибкове захворювання», – пояснює дерматолог.

Головне, використовувати шампунь без фанатизму.

Вас це може зацікавити: Ніколи не робіть цього: 5 звичок, які зістарять шкіру на 10 років

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист