Чому загортати готову їжу у фольгу небезпечно для здоров’я

Винахідливі господині знають немало способів використання алюмінієвої фольги. Але від одного з них – загортання залишків їжі – краще відмовитися.

Алюмінієва  фольга – ідеальний матеріал для запікання продуктів. Риба, м’ясо, овочі – все в ній виходить смачним, соковитим, а головне – швидко готується. Фольгу підкладають на деко, щоб страви не прилипали. У ній заморожують продукти. Нею накривають готові страви, щоб вони довше зберігали тепло. А ще в неї нерідко загортають обіди – виходить набагато компактніше, ніж у пластиковому контейнері.

Останній спосіб використання експерти з харчових продуктів вважають неприйнятним через загрозу харчового отруєння.

Проблема в тому, пояснює доктор Закарі Картрайт, що фольга не створює такої герметичності при пакуванні їжі, як пластикові контейнери або харчова плівка. Як би ретельно і щільно ви її не загортали, всередину однак потратить повітря. А це все, що потрібно для росту патогенів. Зокрема, таких серйозних, як Clostridium botulinum і Listeria monocytogenes. Вони можуть провокувати не тільки нудоту, блювоту, діарею, а й параліч м’язів органів дихання та враження нервової системи.

Крім того, деякі харчові продукти та алюміній можуть вступати в хімічні реакції (наприклад, кисла їжа) і спричиняти вимивання алюмінію в їжу. Це не тільки змінює її смак (додає металевого присмаку, що очікувано), але й з часом може дуже зашкодити здоров’ю.

Якщо іншого варіанту зберігання продуктів, окрім у фользі, немає, Закарі Картрайт радить загорнути спочатку в плівку, а вже потім у фольгу. Або  у два шари фольги. І тримати такі продукти не довше двох днів – у холодильнику.

Вас це може зацікавити: 5 видів продуктів, які не можна готувати у фользі – змінюють смак і шкодять здоров’ю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист