Чим не можна закушувати алкоголь

Алкоголь і сам по собі шкідливий. Але в поєднанні з деякими продуктами стає вдвічі шкідливішим. 

Всі знають, що алкоголь негативно впливає на емоційний стан і поведінку людини, а також на здоров’я. Багато хто вважає, що якщо добре закусувати, дія алкоголю сповільниться, а шкода для організму зменшиться.

Але це так не працює. Особливо якщо закушувати неправильними продуктами.

Перш за все слід враховувати, що алкоголь діє як сечогінний засіб і призводить до  зневоднення. Тому не варто вживати їжу, яка здатна посилити цей ефект. Однак є й інші неприємні «комбінації» продуктів зі спиртними напоями, яких лікарі радять уникати.

Мариновані огірки

Вони дають зайве навантаження на нирки та печінку, яких алкоголь і так змушує  працювати в режимі підвищеної складності. Цікаво, що солоними огірками закусувати можна – вони підтримують водно-сольовий баланс.

Свіжі помідори

Органічні кислоти, які входять до складу помідорів, подразнюють слизову оболонку шлунку. Під впливом алкоголю цей процес посилюється, тому здуття гарантоване.

Пиво та хліб

Два продукти, які містять велику кількість дріжджів – це подвійний удар по печінці, яка повинна справитися з переробкою алкоголю. Не тільки справитися, а й вивести токсини. В результаті все може закінчитися болями і здуттям живота.

Гостра їжа

Алкоголь розслаблює м'язи, шлунок працює гірше. Вживання гострої їжі з алкоголем – це ваш шанс отримати розлад шлунку та проблеми із травленням, печію та відрижку. А ще – опік слизової оболонки шлунка або стравоходу. Не кажучи вже про те, що така їжа посилює дію спиртного і провокує швидке сп'яніння.

Жирне мясо

Підшлункова просто в шоці від таких такої комбінації. Її робота активізується, але сік, що виділяється для переварювання страв, стає більш в’язким і виводиться повільніше. Це може спричинити розвиток гострого панкреатиту.

Піца

У ній зібрано все шкідливе разом: помідори, гострий соус та тісто, яке у поєднанні зі спиртним дуже погано переварюється.

Щоб уникнути здуття, панкреатиту, проблем з печінкою на сильного оп’яніння, слід вибирати правильні закуски. До них відносяться:

● солоні огірки, помідори та капуста;

● відварена картопля;

● нежирне м'ясом, відварене або запечене;

● морепродукти;

● салати типу вінегрету та оселедця під шубою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100