Приготування макаронів – один з найпростіших кулінарних процесів. Але деталі, які ми часто не враховуємо, мають важливе значення. Вони можуть зробити буденну страву смачною, як у ресторані, або зіпсувати її.
Макарони люблять за те, що вони швидко готуються і є основою для кулінарних експериментів. Смак у значній мірі залежить від соусу, який ви додасте. Однак це зовсім не означає, що приготуванню самих макаронів не варто надавати значення.
Вони не повинні перекипіти, тому у процесі приготування важливо контролювати не лише час, а й температуру води. Найкраще це робити, коли вони варяться без кришки.
У накритій кришкою каструлі вода починає швидше закипати і сильно вирувати – отже, будь-якої миті ризикує втекти.
Крім того, у закритій каструлі накопичується зайва пара, а це шкідливо для текстури пасти. Макарони, як зазначають досвідчені кулінари, починаються активніше злипатися. Додавання олії не допоможе їх роз'єднати. Більше того – олія не піде на користь страві, оскільки ускладнить зв’язування пасти з соусами.
Натомість у відкритій каструлі стежити за процесом приготування простіше. Відразу видно інтенсивність кипіння, рівень води і ступінь готовності макаронів.
До речі, експерти радять не зливати з пасти всю воду, в якій вона варилася. Варто зберегти хоча б склянку. Її потім можна буде використати, коли готуватимете соус. Крохмаль у воді, який виварився з пасти, чудово впорається з роллю загущувача і сприятиме покриттю кожної локшини.
Вас це може зацікавити: Як не зіпсувати макарони по-флотськи: 6 секретів приготування ідеальної страви
Паста-салат з горошком, горішками і оригінальним огірковим соусом