Бюджетний десерт з кукурудзяної крупи, який виглядає по-святковому

Полента – одна з найпопулярніших страв у італійців, яку готують з кукурудзяної крупи. Варіантів її подачі багато: як гарнір або ситний сніданок. А якщо приготувати з неї десерт?..

160 г кукурудзяної крупи

200 г вівсяних пластівців

400 мл води

50 мл молока

сіль і цукор за смаком

олія для змащування форми

Для подачі:

чорнослив

родзинки

мед у стільниках

квітковий пилок

Кукурудзяну крупу, чорнослив та родзинки попередньо замочити у воді на кілька годин (можна на ніч). Перед приготуванням промити крупу, залити водою, посолити, додати цукор і довести до кипіння. Варити на невеликому вогні 10 хвилин під кришкою.

Перекласти кашу в змащену маслом форму для випікання, рівномірно розподілити і залити молоком. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин. Остудити та розрізати на невеликі кубики.

Збираємо десерт. На шматочок поленти викласти чорнослив і накрити його другим шматочком. Зверху прикрасити медом у стільниках, родзинками, посипати квітковим пилком.

Проста та смачна страва готова!

Вас це може зацікавити: Ніжне різотто з куркою, яке вразить навіть гурманів

Рецепт перлової каші з картоплею – ситної і бюджетної страви естонської кухні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист