Полента – одна з найпопулярніших страв у італійців, яку готують з кукурудзяної крупи. Варіантів її подачі багато: як гарнір або ситний сніданок. А якщо приготувати з неї десерт?..
160 г кукурудзяної крупи
200 г вівсяних пластівців
400 мл води
50 мл молока
сіль і цукор за смаком
олія для змащування форми
Для подачі:
чорнослив
родзинки
мед у стільниках
квітковий пилок
Кукурудзяну крупу, чорнослив та родзинки попередньо замочити у воді на кілька годин (можна на ніч). Перед приготуванням промити крупу, залити водою, посолити, додати цукор і довести до кипіння. Варити на невеликому вогні 10 хвилин під кришкою.
Перекласти кашу в змащену маслом форму для випікання, рівномірно розподілити і залити молоком. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин. Остудити та розрізати на невеликі кубики.
Збираємо десерт. На шматочок поленти викласти чорнослив і накрити його другим шматочком. Зверху прикрасити медом у стільниках, родзинками, посипати квітковим пилком.
Проста та смачна страва готова!
Вас це може зацікавити: Ніжне різотто з куркою, яке вразить навіть гурманів
Рецепт перлової каші з картоплею – ситної і бюджетної страви естонської кухні