BBC оголошує шортлист із семи міст для проведення Пісенного конкурсу Євробачення-2023

Бірмінгем, Глазго, Лідс, Ліверпуль, Манчестер, Ньюкасл і Шеффілд проходять до наступного етапу відбору міста-господаря.

Сьогодні, 12 серпня, BBC підтвердила результат першого етапу процедури відбору міста-господаря 67-го Пісенного конкурсу Євробачення, який відбудеться у 2023 році у Великій Британії.

BBC отримала заявки про зацікавленість від 20 міст з усіх чотирьох націй, що входять до складу Великої Британії. Усі заявники продемонстрували, як вони відображатимуть українську культуру, музику і громади, щоб відзначити той факт, що Україна перемогла у цьогорічному Пісенному конкурсі Євробачення.

Сім міст увійшли до шортлиста на основі їхньої відповідності низці мінімальних вимог, які демонструють наявність потенціалу, спроможності та досвіду проведення подій такого масштабу і складності. 

З огляду на обмежений час до події процедура відбору в основному зосереджена на демонструванні попереднього досвіду організації великих міжнародних заходів та власної спроможності прийняти у себе свято сучасної музики. 

Відбір міста відбувається у два етапи, тож тепер ці сім міст пройдуть до другого, фінального, етапу, де вони мають розкрити власні заявки детальніше. BBC обере місто-господаря Євробачення-2023 спільно з Європейською мовною спілкою (ЄМС), і місто-переможець оголосять восени. Остаточне рішення щодо міста-господаря буде ухвалено залежно від того, яке місто чи регіон досягне найвищого результату за узгодженими критеріями оцінки, встановленими BBC. До цих критеріїв належить наявність належного місця проведення конкурсу та достатнього місця для виконання вимог пісенного конкурсу; зобов'язання міста або регіону щодо проведення події, зокрема в частині фінансового внеску; потужність культурної пропозиції, зокрема позаефірні місцеві та регіональні заходи, а також демонстрування української культури та музики й відповідність стратегічним пріоритетам BBC як суспільного мовника, зокрема надання цінності усім аудиторіям та підтримка креативної економіки Великої Британії.

Кейт Філіпс, директорка несценарного контенту BBC, повідомила: «Хочемо подякувати усім містам та регіонам, які подали заявки на проведення Пісенного конкурсу Євробачення наступного року. Зараз у нас сім чудових міст, які проходять до наступного етапу. Вітаємо Бірмінгем,  Глазго, Лідс, Ліверпуль, Манчестер, Ньюкасл та Шеффілд. Приємно бачити таке розмаїття заявок з усієї Великої Британії. Маємо намір провести справді унікальний пісенний конкурс, який відзначить дивовижність України та покаже британську музику і творчість у всьому їхньому розмаїтті».

Нагадаємо, що ЄМС, Суспільне Мовлення та BBC домовилися провести Євробачення-2023 у Великій Британії від імені України.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист