7 кілограмів з куща, смачні плоди, стійкий до фітофтори: досвідчені городники вибирають саме цей сорт помідорів

Лютий – початок «посівної» кампанія: саме час пророщувати насіння на розсаду. У кожної господині є свої улюблені сорти помідорів, але завжди хочеться спробувати щось новеньке. Якщо ви ще не визначилися, що це може бути, експерти рекомендують  «Цукрового бізона».

Щороку селекціонери радують новими сортами томатів. «Цукровий бізон» з’явився у 2015 році, тому городники змогли добре його вивчити.

Цей сорт однаково підходить для вирощування в теплицях і відкритому ґрунті. У описі зазначається, що він невибагливий у догляді, однак господині кажуть, що любить воду.

Також дуже важливо його пасинкувати і підв'язувати. Оскільки ця рослина сягає у висоту 1,8-2 метри, гілки ламатимуться під вагою плодів. Взагалі рекомендується підв’язати відразу ж, як висадили розсаду, щоб стебла не зламало вітром.

Помідор стійкий до фітофтори та інших захворювань.

«Цукровий бізон» - середньостиглий сорт насичено-червоного кольору, має явно виражену серцеподібну форму. Дуже м’ясистий, соковитий, кисло-солодкий – господині в захваті від його смаку. Ідеально підходять для салатів, кетчупів, соусів, томатного соку. Годяться для засолки, але не для консервування – через свої дуже крупні плоди: їхня вага сягає 200-350 грамів.  

Сорт має дуже високу врожайність: з одного куща можна зібрати 5-7 кілограмів томатів. Вони рідко розтріскуються, добре переносять транспортування, довго зберігаються.

Щоб виростити гарну розсаду, насіння рекомендується замочити на 3 дні.

Варто врахувати, що розсада виростає немаленькою – до 30-сантиметрів у висоту.  Тому тару, в яку її будете висаджувати, теж повинна бути відповідною.

Раніше ми розповідали, як виростити розсаду на туалетному папері

А також у якому розчині замочіть насіння для розсади, щоб урожай не «хворів» і був рясним

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист