Щоб урожай не «хворів» і був рясним: замочіть насіння для розсади в копійчаному аптечному засобі

Хочете виростити міцну розсаду, а восени зібрати щедрий урожай? Потрібно підготовити насіння до посіву – знезаразити його від патогенних мікробів.

Способів дезінфекції насіння багато. Ось деякі з них.

У гарячій воді

Вважається одним з найбільш ефективних способів. Особливо це стосується насіння гарбузів, огірків, кабачків, які часто страждають від грибкових захворювань, а також для капусти.

Насіння заливають водою, нагрітою до 50°C, і тримають протягом 20 хвилин. Після цього на кілька хвилин кладуть у холодну воду і дають висохнути. 

Насіння решти видів рослин прогрівають 30 хвилин при температурі 40-45°C.

У перекисі водню

Цей засіб не тільки робить майбутню розсаду більш стійкою до захворювань, а й

прискорює темпи зростання. Насіння потрібно замочити у розчині перекису водню (10%) на 20 хвилин. Потім промити і просушити.

У медовому розчині

1 склянка теплої води, 1 чайна ложка меду – ретельно розмішайте і покладіть у розчин насіння. Через 24 години промийте його та висушіть.

У перманганаті калію

Зробіть насичений розчин і покладіть у нього насіння на 20 хвилин. Таке знезараження від вірусної, бактеріальної та грибкової інфекції особливо потрібне огіркам та помідорам.

У соку алое

Цей спосіб не підходить для насіння перцю, цибулі, селери і гарбуза. Для всіх інших алое – універсальний засіб: знезаражує, підвищує швидкість схожості та відсоток схожості.

Потрібно зрізати нижнє листя найстарішого алое, загорнути в темну тканину і покласти на тиждень до холодильника. Далі подрібнити, вичавити сік і занурити в нього насіння на 24 години. Після цього промити і дати підсохнути.

У соку часнику

25 г часнику подрібнюємо, змішуємо зі 100 г води та опускаємо в цей розчин насіння. Потім його промиваємо та висушуємо. Така дезінфекція допомагає запобігти захворюванню рослин на борошнисту росу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист