6 підступних інгредієнтів, які зроблять ваш корисний салат шкідливим для фігури

Салати прийнято вважати дієтичною й корисною стравою: в них мало калорій і багато клітковини. Але все залежить від того, що туди додати.

«Буквально один інгредієнт може перетворити вашу здорову їжу на калорійну», - каже дієтолог Ніккі Кульманн.

Ось основні винуватці зайвих калорій.

Заправки для салатів. Безумовно, кремові заправки, приготовані на основі майонезу з різними добавками, дуже смачні (наприклад, тартар). Але при цьому ще й дуже калорійні. Особливо якщо вони куплені в магазині – це просто прірва цукру,  шкідливих жирів та консервантів. Навіть «легкі» або «знежирені» варіанти насправді не безневинні. Краще зробити власну заправку з оливкової олії, оцту чи лимонного соку і гірчиці. Або з нежирного грецького йогурту та гірчиці.

Сири. Серед інгредієнтів багатьох салатів зазначається сир. Він може додати 100-200 калорій на порцію та значну кількість насичених жирів, які можуть сприяти серцевим захворюванням. Якщо без сиру салат вам здається несмачним, використовуйте фету або  пармезан. І без фанатизму!

Сухарики. Похрустіти не тільки листовим салатом, а й підсмаженими сухариками, це кайф. І плюс 100-150 калорій на порцію (у тому числі – за рахунок олії, якою бризкають хліб, коли підсмажують). Приготовані власноруч будуть набагато здоровішими. До речі, їх можна підсмажувати взагалі без олії.

Білок. Смажена курка (у «Цезарі», наприклад), перероблене м’ясо – це калорійно (може додати 200-400 калорій) і містить нездорові жири. Такий білок не принесе ніякої користі організму. Відварене або запечене м’ясо врятує вас від зайвого жиру і на тарілці, і на талії.

Сухофрукти. Родзинки, чорнослив, курага, інжир можуть додати салату неповторного смаку. Але ми навіть не підозрюємо, наскільки вони калорійні. Якщо ж без них салат не має сенсу, принаймні зменшіть об’єм сухофруктів до мінімуму.

Горіхи та насіння. Салат з руколи, буряка, фети і кедрових горішків – нереальна смакота. Але 100 грамів цих горіхів (невелика жменя) – це 670 калорій! 100 грамів кунжуту – 570 калорій. Звісно, жменями на порцію їх не додають. Але в будь-якому випадку зловживати не варто. 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист